Vai salātu maisījumi slēgtajos iepakojumos ir jāmazgā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Whiteaster/Shutterstock.com

Svaigo salātu maisījumi ir iecienīti ļoti daudzās mājās. Un kāpēc ne, ja vienā paciņā var būt apvienoti visdažādākie zaļumi no kuriem pagatavot pasakainu salātus. Bet vai šīs lapiņas, kas iepakotas slēgtā maisiņā ir jāmazgā?

Izcils laika ietaupījums - atver paciņu, ber bļodā un papildinājums maltītei teju gatavs. Bet vai tiešam tik vienkārši. Jā un nē.

Lai arī uz daudzu zīmolu iepakojumiem rakstīts, ka tie ir gatavi lietošanai, jebkuru salātu miksu tomēr ir ieteicams pirms lietošanas noskalot zem tekoša ūdens, skaidro "Shuba life".

Plastmasas maisiņi patiesi var būt ērti, bet tomēr ļoti neekoloģiski un tie nodrošina salātiem mitru un anaerobu vidi, kas savukārt veicina strauju baktēriju vairošanos, īpaši grieztu lapu gadījumā, kas izdala sulu.

Tātad, noskalojam - zemes salātos, kas norādīti kā gatavi lietošanai nebūs, tomēr kādu citu netīrumu vai baktēriju gan aizskalosim. 

Kam pievērts uzmanību, ja iegādājies salātu miksu slēgtā iepakojumā?

Šie salātu miksi nav slikti, tomēr ir jāņem vērā daži ieteikumi, lai tiktu pie labākās salātu versijas:

  • Izvēlies tos iepakojumus, kuri nav no iekšpuses aizsvīduši;
  • Nebaidies izpētīt pakas saturu un pārliecināties, ka lapiņas ir košā krāsā- visas svaigas, nav sažuvušas vai gluži pretēji jau sākušas mitruma ietekmē bojāties;
  • Pēc iegādes, lapas jāizsaiņo un jāuzglabā atvērtā traukā, kas izklāts ar papīra dvieli, lai izvairītos no lieka mitruma.

Nekāda skāde jau nebūs, ja kādreiz nenomazgāsi, bet nav jau arī grūti un laikietilpīgi drošībai lapām sniegt dušu, vai ne?

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu