Kāpēc atvērtu kokosriekstu pienu labāk neuzglabāt bundžā?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Kokosriekstu piens bundžā. Ilustratīvs attēls
Kokosriekstu piens bundžā. Ilustratīvs attēls Foto: Gagarova Olga/Shutterstock.com

Nereti kāda ēdiena pagatavošanai nepieciešams vien neliels daudzums kokosriekstu piena, kas nozīmē, ka visu iepakojumu izlietot neizdosies un tad nu ir jāsaprot, kā to pareizi uzglabāt, jo, piekritīsi, šis produkts nav ierindojams lēto preču sarakstā un to vienkārši izmest ir gana izšķērdīgi.

Pēc bundžas atvēršanas, ja izlietots neliels daudzums piena, kāda ir biežākā kļūda? Pusatvērtais metāla vāciņš tiek piespiests, cik tuvu var, lai it kā nosegtu pienu, un bundža ielikta ledusskapī. Labāka slikta izpildījuma versija ir tad, kad bundžu vismaz pilnībā nosedz ar, piemēram, pārtikas plēvi un tad liek ledusskapī. Tomēr abas šīs versijas nav labas. Kāpēc?

Pirmkārt, kokosriekstu piens ir jāuzglabā slēgtā traukā, lai tas saglabātos ilgāk svaigs, kā arī neuzsūktu citu ledusskapī esošo produktu smaržu un garšu. Tāpēc bundžas pievēršana vien nederēs.

Otrkārt, atkarībā no konservu bundžas kvalitātes pastāv risks, ka īsākā vai ilgākā laika posmā kokosriekstu piens iegūs metālisku piegaršu.

Ko darīt? Ideālā versijā pāri palikušais kokosriekstu piens jāpārlej noslēdzamā stikla traukā. Ja tāda nav, derēs arī plastmasa.

Kokosriekstu pienu var arī saldēt, tikai jārēķinās, ka pēc atlaidināšanas tas būs izteikti noslāņojies, tāpēc pirms lietošanas būs jāsakuļ.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu