Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Apgriez pankūku gaisā kā profiņš: lietas, kas jāievēro, lai viss izdotos (1)

Foto: Slatan/Shutterstock.com

Kad var sevi saukt par pankūku cepšanas ekspertu? Tad, kad pankūkas ne vien izdodas perfekti gardas, bet arī esi apguvis prasmi tās profesionāli apgriezt, neizmantojot nevienu virtuves palīgrīku - tikai roku veiklību.

Britu pavāre Lisa Mārlija apgalvo, ka profesionālai pankūku apgriešanai gaisā jāņem vērā dažas nianses.

Pirmkārt - panna ar nepielīpošu pārklājumu ir obligāta prasība.

Otrkārt - jāļauj mīklai piecas minūtes atpūsties, neatkarīgi no tā, vai tā ir parastā pankūku mīkla vai vegānā versija.

Eļļa vai sviests jāliek uz jau sakarsētas pannas.

Pavāre iesaka pēc mīklas vienmērīgas izlīdzināšanas pa pannu būt pacietīgam un ļaut karstumam darīt savu darbu. 

Brīdī, kad mīkla vairs nav šķidra un redzami burbuļi, panna jāpapurina, lai pārliecinātos, ka pankūka nav pielipusi.  Tad ar veiklu roku kustību, slidinot pankūku uz priekšu, tā jāpamet gaisā un jāapgriež.

Vizuālo atspoguļojumu skaties video:

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu