Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Vai itāļi ēd spageti ar dakšiņu un karoti?

Raksta foto
Foto: Panumas Yanuthai/Shutterstock.com

Pasta jeb, kā esam ieraduši saukt, makaroni ir itāļu lepnums. Tāpēc kurš gan zinātu par tiem labāk nekā viņi paši, vai ne?

Viens no ļoti iecienītiem makaronu veidiem ir spageti. Tomēr to ēšana mēdz būt šmucīga, tāpēc no to gatavošanas un baudīšanas nereti atturas. Bet nevajadzētu, jo garšīgi taču  ļoti. 

Kāds teiks - vajag spageti salauzt, pirms vāra, lai tos vieglāk dabūt mutē. Nevajag. Itāļi tev to nepiedotu.

Cits teiks - jāprot tos pareizi ēst. Nē, nazis nav risinājums. Dakšiņa un karote, kur pret karoti ar dakšiņu mēģina eleganti uztīt pastu? Jā, tā pasta tiek pasniegta daudzviet pasaulē gan mājās, gan dažādos restorānos un kafejnīcās, bet vai tā ēd arī paši itāļi? 

Nē.

Itāļi spageti ēd tikai un vienīgi ar karoti.

To portālam Receptes.lv apstiprināja mūsu lasītāja Diāna, kura Itālijā dzīvo jau vairāk nekā 10 gadus un strādā restorānā. Kā smejas vietējie,

"ar karoti un dakšiņu pastu ēd tikai tūristi".

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu