Grūti iztēloties kādu vieglāk pagatavojamu torti kā vafeļu torti, kurai kā pamatu izmanto jau gatavas vafeļu plāksnes. Atliek parūpēties tikai par krēmu.
Trīs sastāvdaļu krēms izcilai vafeļu tortei
Iebiezinātā piena - sviesta krēms būs piemērots gandrīz jebkurai kūkai: smilšu kūkai, biskvītam, kārtainās mīklas vai pat bezē. Bet daudziem iecienītākais veids, kur šo krēmu izmantot, ir klasiskā vafeļu torte. Un pareizi - jo saderība ir patiesi laba.
Viss tik vienkārši un rezultāts tik labs - tev tikai jāsaputo krēmam nepieciešamās sastāvdaļas un tad "jāsakārto" torte. To allaž var papildināt ar riekstiem, banāniem vai kādām ogām pēc patikas.
Nepieciešamās sastāvdaļas krēmam:
- 250 g sviesta
- 1 bundžiņa iebiezinātā piena
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Kas jādara:
- Iepriekš parūpējies par to, lai sviests ir istabas temperatūrā. Tad ar mikseri to nedaudz sakul.
- Nelielām porcijām pievieno iebiezināto pienu, nepārtraucot kulšanas procesu, līdz krēms kļūst gaisīgs.
- Krēmā var iemaisīt ari ēdamkaroti kakao pulvera, lai iegūtu tumšāku krāsu un šokolādes garšu.