Neatkarīgi no tā, vai ķiploks pievienots kādā karstajā mērcē, tie grauzdēti vai svaigi uzlikti uz speķa vai pastētes maizes, tie daudziem ir lielā cieņā. Bet to patēriņu mēdzam ierobežot, jo negribam, lai kāds justu nepatīkamu dvaku no mūsu mutes. Bet nevajag atturēties no ēdieniem, kam pievienots šis garšaugs, ja zini, kā elpu no netīkamā aromāta atbrīvot.
Trīs produkti, kas aizdzen nepatīkamo ķiplokelpu
Ohaio štata universitātes pētniekiem ir pierādījumi , ka mēs varam ķiploka radīto slikto elpu neitralizēt, izmantojot dabīgus līdzekļus.
Lūk, kas palīdzēs!
Uzgrauz ābolu
Mēs visi zinām, ka, pārgriežot ābolu un atstājot to uz brīdi, tas kļūs brūns. Krāsu izraisa enzīms, kas ne tikai padara augļus mazliet mazāk pievilcīgus, bet arī darbojas kā dabisks dezodorants sliktajai elpai, ko rada ķiplokos esošie sulfīdi.
Iedzer citronu sulu
Tas īpaši labi darbojas ar svaigiem ķiplokiem. Citronu sulā esošā skābe neitralizē alināzi, enzīmu, ko iegūst, sasmalcinot ķiplokus, un kas izraisa nepatīkamo elpu pēc ķiploku notiesāšanas.
Zaļā tēja
Zaļā tēja satur ļoti daudz antioksidantu, ko sauc par polifenoliem. Tāpat kā ābolos esošie enzīmi, polifenoli likvidē ķiplokos esošās smaku izraisošās ķīmiskās vielas.