Trīs produkti, kas aizdzen nepatīkamo ķiplokelpu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: phloen/Shutterstock.com

Neatkarīgi no tā, vai ķiploks pievienots kādā karstajā mērcē, tie grauzdēti vai svaigi uzlikti uz speķa vai pastētes maizes, tie daudziem ir lielā cieņā. Bet to patēriņu mēdzam ierobežot, jo negribam, lai kāds justu nepatīkamu dvaku no mūsu mutes. Bet nevajag atturēties no ēdieniem, kam pievienots šis garšaugs, ja zini, kā elpu no netīkamā aromāta atbrīvot.

Ohaio štata universitātes pētniekiem ir pierādījumi , ka mēs varam ķiploka radīto slikto elpu neitralizēt, izmantojot dabīgus līdzekļus.

Lūk, kas palīdzēs!

Uzgrauz ābolu

Mēs visi zinām, ka, pārgriežot ābolu un atstājot to uz brīdi, tas kļūs brūns. Krāsu izraisa enzīms, kas ne tikai padara augļus mazliet mazāk pievilcīgus, bet arī darbojas kā dabisks dezodorants sliktajai elpai, ko rada ķiplokos esošie sulfīdi.

Iedzer citronu sulu

Tas īpaši labi darbojas ar svaigiem ķiplokiem. Citronu sulā esošā skābe neitralizē alināzi, enzīmu, ko iegūst, sasmalcinot ķiplokus, un kas izraisa nepatīkamo elpu pēc ķiploku notiesāšanas.

Zaļā tēja

Zaļā tēja satur ļoti daudz antioksidantu, ko sauc par polifenoliem. Tāpat kā ābolos esošie enzīmi, polifenoli likvidē ķiplokos esošās smaku izraisošās ķīmiskās vielas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu