Ohaio štata universitātes pētniekiem ir pierādījumi , ka mēs varam ķiploka radīto slikto elpu neitralizēt, izmantojot dabīgus līdzekļus.
Mēs visi zinām, ka, pārgriežot ābolu un atstājot to uz brīdi, tas kļūs brūns. Krāsu izraisa enzīms, kas ne tikai padara augļus mazliet mazāk pievilcīgus, bet arī darbojas kā dabisks dezodorants sliktajai elpai, ko rada ķiplokos esošie sulfīdi.
Tas īpaši labi darbojas ar svaigiem ķiplokiem. Citronu sulā esošā skābe neitralizē alināzi, enzīmu, ko iegūst, sasmalcinot ķiplokus, un kas izraisa nepatīkamo elpu pēc ķiploku notiesāšanas.
Zaļā tēja satur ļoti daudz antioksidantu, ko sauc par polifenoliem. Tāpat kā ābolos esošie enzīmi, polifenoli likvidē ķiplokos esošās smaku izraisošās ķīmiskās vielas.