Ir virkne debešķīgi labu salātu, kuru pamatu pamats ir mūsu visu iecienītais kartupelis. Un, kā mēs zinām, ar kartupeļiem viss nav nemaz tik vienkārši, kā varētu šķist pirmajā brīdī.
Lai salāti izdevušies: kādus kartupeļus izvēlēties? (1)
Par to, kas jāņem vērā un kā krāsnī ceptus kartupeļus pagatavot izcilus, stāsta Mārcis Pakalns no zemnieku saimniecības "Piekalnes", kuri ir braši kartupeļu audzētāji, Instagram konta "Potatodealer" īpašnieks.
Mārcis stāsta, ka galvenais nosacījums, izvēloties kartupeļus salātiem, ir piemērota šķirne. Tās būs A tipa šķirnes ar zemāku cietes saturu (10-12%). Tādas šķirnes ir, piemēram, Solist, Soraya, MaryAnn. Šie kartupeļi vārot neizjuks, būs stingri un viegli sagriežami piemērotā izmērā.
Vislabāk salātiem kartupeļus arī vārīt ar visu mizu, iepriekš tos rūpīgi nomazgājot. Tad tiem būs izteiktāka garša un labāka konsistence.
Ja kartupeļu iegādājies tirgū vai no zemniekiem, nekautrējies vaicāt pēc padoma, ja neredzi tieši šīs šķirnes, jo ir vēl citas, kas nebūs tik miltainas un būs piemērotas.