Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Padoms, kā izvārīt makaronus, ietaupot naudu (2)

Foto: saruntorn chotchitima/Shutterstock.com

Veidus, kā ietaupīt, šķiet, šobrīd mēģina rast katrā mājsaimniecībā. Daudz mazu paradumu mēneša beigās var novest pie patīkamākiem cipariem gāzes un elektrības rēķinos. Kā izrādās, arī vārot makaronus var ietaupīt.

Kāda "Instagram" kulinārijas profila īpašniece padalījusies ar savu jaunatklāto makaronu vārīšanas metodi, kas ļauj ietaupīt elektrību vai gāzi (kas nu kuram virtuvē pieejams). 

Padoma autore apgalvo, ka gatavošanas metode nekādi neietekmē makaronu garšu. 

Kas šajā gatavošanas metodē īpašs? Makaronus, kā ierasts, ber vārošā sālsūdenī. Vāra aptuveni divas minūtes un tad, noslēdzot gāzi/elektrību, ļauj tiem verdošajā ūdenī nostāvēties aptuveni 10 minūtes, un gatavs!

Ja vēlies šo metodi izmantot, ņem vērā, ka ne visiem makaronu veidiem derēs 10 minūšu noturēšana ūdenī. Tie veidi, kas jāgatavo ilgāk, par minūti ilgāk jāvāra un ilgāk jānotur ūdenī, un pretēji - ja īsāks kopējais gatavošanas laiks, ūdens jānolej nost ātrāk.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu