Salātu "Mimoza" versija tiem, kam negaršo zivs

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Chudo2307/Shutterstock.com

Protams, lai salātus klasiski sauktu par "Mimozu", tiem jāatbilst receptei un pagatavošanā jāizmanto tuncis. Bet tieši tāpēc darbošanās virtuvē ir tik aizraujoša - tev ir iespēja pielāgot ēdienus savām vēlmēm, tikai jāatrod īstā recepte vai jātop radošam.

Jā, tā tas ir joprojām un būs vienmēr - ir cilvēki, kuri neēd zivis, un iemesli mēdz būt dažādi - uzskatu vadīti vai vienkārši negaršo. Un ko tad? Jāmeklē alternatīvas. 

Populārajos salātos "Mimoza", kas ir kārtainie salāti ar dārzeņiem, tunci un olām, atliek tikai aizstāt tunci. Ar ko? Vistas fileju! 

Tev vajadzēs:

  • 2 vārītus kartupeļus;
  • 1-2 vārītus burkānus (atkarībā no izmēra);
  • 200 g vārītas vistas krūtiņas/filejas;
  • 4 vārītas vistu olas
  • 100 g cietā siera;
  • majonēzi;
  • zaļumus.

Salātu pagatavošanas gaita

Olas noloba, dārzeņus atbrīvo no mizas. Dārzeņus un sieru sarīvē uz rupjās rīves. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sarīvē uz rupjās rīves, bet dzeltenumus uz smalkās. 

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.

Salātus liek kārtās. Var izmantot gan bļodu, gan arī formiņas, kas ļaus veidot noformējumu.

Secība: kartupeļi, vista, burkāni, olu baltumi, siers, olu dzeltenumi.

Katru kārtu noziež ar nepārspīlētu majonēzes kārtiņu. Liek uz 2-3 stundām ledusskapī, lai garšas savelkas. Izmanto zaļumus salātu dekorēšanai pēc patikas.

Ja sakārojas klasisko versiju ar tunci, skaties šeit:

Lai izdodas un labi garšo!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu