Kuldīgā ziemu svinēs ar restorānu nedēļu un gaismas spēlēm rumbā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Inese Krone, Receptes.lv kolāža

Kuldīga aizrauj. Un nedēļu no 5. līdz 11. decembrim darīs to ar lielāku vērienu un pasakainu garšu! 

Jau 5. decembrī, visas nedēļas garumā līdz 11. decembrim, Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos un kafejnīcās svinēs gardēžu svētkus “Kuldīgas restorānu nedēļa 2022”, kas norisināsies jau astoto sezonu un, kas kļuvusi par gardu tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem.

Kuldīgā, ziemas svētku gaidīšanas laikā, Ventas rumba rotāsies gaismu spēlēs “Četri stāsti. Ziema”.

Ventas rumba Kuldīgā
Ventas rumba Kuldīgā Foto: Publicitātes foto

3. decembrī ar dziesmām, tirgošanos, rūķiem un Ziemassvētku vilcieniņu tiks iedegta egle un visa pilsēta iemirdzēsies ziemas svētku rotā! Savukārt no 16. līdz 17. decembrim gardumi svētku galdam, degustācijas un pēdējo dāvanu meklēšana notiks svētku tirdziņā, Kuldīgas radošajā Kaļķu ielas kvartā, pasākumā “Ziemassvētki dun’ Kuldīgā 2022”.

Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas restorānu nedēļā no 5. līdz 11. decembrim, 14 restorānu nedēļas dalībnieki piedāvās savu ziemas svētku Kuldīgas garšu – kādam iedvesma radusies no bērnības atmiņām un tiks gatavots pēc vecmāmiņas receptes, citam Kuldīgas garša meklējam latviskās virtuves tradīcijās, kāds eksperimentēs ar garšām un tradicionālie ēdieni tiks pasniegti netradicionālās garšās.

Foto: Inese Krone

Restorānu nedēļas ēdienkartēs savu īsto garšu atradīs ikviens – uz oglēm cepta, avīzē ietīta siļķe ar rāceni tiem, kuri vēlas nogaršot senlatviešu receptes, brieža gaļas tartars tiem, kuri vēlas augstvērtīgas kvalitātes restorāna baudījumu ziemas garšu noskaņās, savukārt tie,kuri vēlēsies sasildīties, pie sirds ies silts buljons un pašgatavotas vafeles vai pankūkas un atsevišķos restorānos būs pieejams arī veģetārais piedāvājums. Šī ir tikai neliela daļa no tā, ko varēs baudīt Kuldīgas restorānu nedēļā. Kuldīgas restorānu nedēļas piedāvājumus varēs baudīt par draudzīgu cenu – divu ēdienu maltīte par 12 eiro un trīs ēdienu maltīte par 17 eiro.

Kuldīgas restorānu nedēļa aizsākās 2017. gada pavasarī kā eksperimentāls pasākums ar 11 dalībniekiem – no kuriem šī gada restorānu nedēļā piedalīsies četri, bet pārējie ir Kuldīgas restorānu nedēļas jaunpienācēji.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu