Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Rasols "jaunās skaņās": knifs, kā uzlabot tradicionālo svētku salātu garšu

Rasols. Ilustratīvs attēls.
Rasols. Ilustratīvs attēls. Foto: The Len/Shutterstock.com

Ja svētkos uz galda nav rasola, šķiet, ka mielasts nav pilnvērtīgs. Bet reizēm gribas ko jaunu. Un kāpēc gan nepagatavot visu iecienīto rasolu, pamainot gatavošanas gaitu un reizē arī galarezultāta garšu?

Ne tikai dzimšanas dienās, bet arī Ziemassvētkos un Jaunā gada sagaidīšanas svinībās daudzās mājās redzam brangas rasola bļodas. Šķiet, ka klasisko recepti zina pat bērns, bet, mainot tikai vienas sastāvdaļas pagatavošanas veidu, salāti iegūs jaunu garšu.

Rasolu jaunās garšās piedāvā portāls "Focus".

Tev būs nepieciešami:

  • 4 kartupeļi;
  • 2 vārīti burkāni;
  • 4 cieti vārītas olas;
  • 300 - 400 g vārītas liellopa gaļas vai desas;
  • 1 bundža konservētu zirnīšu;
  • 10 nelieli skābēti gurķi;
  • Neliels saišķis lociņu;
  • Augu eļļa;
  • Majonēze;
  • Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošanas gaita ir visiem zināma, izņemot sākuma daļu, kurā jāpagatavo kartupeļi. Ja pamanīji, produktu sarakstā burkāni un olas ir norādīti vārīti, bet kartupeļi ne. Kāpēc? 

Kartupeļi šajā rasola versijā ir jācep.

Kartupeļus sagriež vēlamajā izmērā (tādus, kā gribi redzēt salātu bļodā). 

Sagatavotos gabaliņus apcep lielā daudzumā augu eļļas līdz zeltaini brūnai, tad izņem no pannas. Var tos izklāt uz papīra dvieļa, lai atbrīvotu no liekās eļļas.

Cepti kartupeļi.
Cepti kartupeļi. Foto: Peredniankina/Shutterstock.com

Burkānus, gurķus, gaļu/desu un olas sagriež nelielos kubiņos, lociņus (var aizstāt ar sīpolu) smalki sakapā. Dziļā bļodā sajauc visas sastāvdaļas, ieskaitot atdzesētus kartupeļus, sāli, piparus un pievieno majonēzi.

Šī noteikt nebūs diētiskākā versija, bet ceptu kartupeļu cienītājiem noteikti garšos! 

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu