/nginx/o/2022/10/18/14905215t1h6040.jpg)
Daudzi izvēlas atteikties no kartupeļiem, apgalvojot, ka tie nav veselīgi. Īpaši pie šīs domas pieturas tie, kas nolēmuši atbrīvoties no kāda kilograma. Vai tas ir pamatoti?
Daudzi izvēlas atteikties no kartupeļiem, apgalvojot, ka tie nav veselīgi. Īpaši pie šīs domas pieturas tie, kas nolēmuši atbrīvoties no kāda kilograma. Vai tas ir pamatoti?
Kas kartupelī labs?
Ir dzirdēts ne viens vien mīts, ka kartupelis tāda cietes un kaloriju bumba vien ir, bet tā teikt nav pareizi, jo šajā sakņu dārzenī ir arī daudz vērtīga:
Būtiskākais jautājums, runājot par to, cik kartupelis labs vai slikts, ir - kā tas tiek pagatavots? Jo tieši gatavošanas veids ir tas, kas padara to kalorijām bagātāku un samazina vērtīgo uzturvielu daudzumu.
Portāls "Čempionāts" ir apkopojis iecienītāko kartupeļu ēdienu kaloriju apjomu 100 gramos:
Secinājumus nav grūti izdarīt. Būtisks ir daudzums, kādu izvēlies notiesāt. Skaidrs, ka līdzās kartupelim jābūt arī citiem dārzeņiem. Un noteikti jāņem vērā, kā tos gatavo. Ja regulāri izvēlēsies ēst frī kartupeļus, tad skaidrs, ka organismam par labu tas noteikti nenāks un arī kāds liekais kilograms uz svariem varētu uzrasties. Tomēr, ja, piemēram, reizi nedēļā izvēlēsies tieši kartupeļus kā piedevu kādam ēdienam - absolūti nekāda bēda.