
Kāda mājas apstākļos būtu pareiza kāpostu skābēšanas tehnoloģija? Kas jāņem vērā, lai kāposti izdotos kraukšķīgi? Atbildes palīdzēja rast lielražotāja SIA “Dimdiņi” pārstāve Kristīne Murjāne.
Kāda mājas apstākļos būtu pareiza kāpostu skābēšanas tehnoloģija? Kas jāņem vērā, lai kāposti izdotos kraukšķīgi? Atbildes palīdzēja rast lielražotāja SIA “Dimdiņi” pārstāve Kristīne Murjāne.
Kvalitatīvu skābēto kāpostu iegūšanai vislabākās ir vidējo un vidēji vēlo balto galviņkāpostu šķirnes. Ja skābētos kāpostus gatavo arī ziemā vai uz pavasara pusi, tad derēs arī vēlo šķirņu galviņkāposti. Šķirņu klāsts ir ļoti plašs, un katrai šķirnei ir savas garšas, struktūras, galviņu lieluma u.c. parametru atšķirības. Tāpēc pašiem eksperimentālā ceļā ir jāatrod vispiemērotākās šķirnes, pielāgojot tās gan augsnei un reģionam, gan garšām un savai gaumei.
Galvenie nosacījumi kvalitatīvu kāpostu iegūšanai ir higiēniski tīri trauki un darbarīki, kā arī pareizi izpildīts tehnoloģiskais process:
Par skābētu kāpostu vērtīgajām īpašībām un to, vai mēness fāzei ir nozīme, lasi šeit:
Lai izdodas un labi garšo!