/nginx/o/2022/09/19/14841604t1h4cc5.jpg)
Tomāti dažādās mērcēs un zupās - garšīgi. Pat ļoti. Bet ne visās receptēs tomātus paredzēts izmantot ar visu mizu. Tātad - no tās ir jāatbrīvojas, bet kā to izdarīt pēc iespējas vienkāršāk?
Tomāti dažādās mērcēs un zupās - garšīgi. Pat ļoti. Bet ne visās receptēs tomātus paredzēts izmantot ar visu mizu. Tātad - no tās ir jāatbrīvojas, bet kā to izdarīt pēc iespējas vienkāršāk?
Jā, taisnība, ka tomātu miziņa jau nav nekas slikts, vienīgi reizēm dažos ēdienos tā vienkārši neiederas, jo pēc termiskas apstrādes mēdz palikt nebaudāmi cieta. Kad tomātu laiks iet uz beigām, mizas top izteikti biezākas un jūtamākas. Labi, ka ir veidi, kā no šīs smalkās miziņas atbrīvoties.
Ja tomāts ir kādu laiku mājās nostāvējies, ļoti iespējams, ka tam miziņu novilkt izdosies, arī vienkārši ņemot rokā nazītī un plēšot pa strēmelītei nost.
Tomēr, ja tomāts svaigs, miziņa būs stingra un cieši klāt tomāta mīkstajai daļai, un tad nu ir jāķeras klāt kādai pavisam iedarbīgai metodei.
Blanšēšana ir šīs metodes pamatā, bet ar to vien nebūs gana.
Ir vēl divas būtiskas darbības, kas jāveic, lai viss izdotos patiesi vienkārši, ātri.
Kā veiksmīgi atbrīvot tomātus no miziņas
Lai izdodas!