Kā top BEZpiena biezpiens un vegāniskie vistas stilbiņi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

BEZpiena biezpiens, medus suflē, garšaugu tējas maisiņi, alus ar grauzdētu ķiploku garšu, fizāļu konfektes, lapu kāpostu čipsi, kukaiņu pulveris un citi inovatīvi produkti jau no 8. līdz 10. septembrim – izstādē “Riga Food 2022” Ķīpsalā.

Piena produktu alternatīvas

Piens bez piena, biezpiens bez piena, jogurts bez piena, siers bez piena… Latvijas jaunuzņēmums “Got Foods” izstādē prezentēs pienam alternatīvus produktus, kuru pamatā ir dzelteno zirņu olbaltumvielas. “BEZpiens” ir viens no jaunākajiem uzņēmuma produktiem, ko vadītājs sauc par vienradža produktu, akcentējot tā perspektīvu. Apmeklē “Got Foods” stendu un uzzini vairāk!

Garšaugu tējas maisiņi

Izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Latvijā līdz šim nebijušu produktu – mājražošanas apstākļos radītiem dozētiem kaltētu garšaugu maisiņiem, kuri spēj piešķirt latvisku garšu dažādām zupām, sautējumiem un citiem ēdieniem. “ieDillo” spēj atrisināt tik labi zināmo traucēkli – “peldošos garšaugus”, kurus vairs nebūs nepieciešamības makšķerēt ārā no katliņa.

Diedzētu griķu batoniņi

“Griksi” batoniņi tapa kā alternatīva tām uzkodām, kuru sastāvā cits aiz cita seko “E” un sveši termini. “Healthy Snacks” Inovāciju stendā piedāvās vegāniem draudzīgus griķu batoniņus, kas ir veselīgi, dabīgi un arī ļoti godīgi, jo to sastāvā ir tikai trīs pamatprodukti: Latvijā audzēti ekoloģiski zaļie griķi, dateles un augļi vai sēklas. Diedzētie griķi veido maigi kraukšķīgu tekstūru – ar katru garšīgo kriksīti tuvinot tevi jaunam, veselīgam ieradumam.

Foto: Publicitātes foto

Vegāniski vistas stilbiņi

Unikāla pārtikas inovācija – augu izcelsmes vistas stilbiņš ar pārsteidzoši kraukšķīgu ādiņu un izcilu garšu. Vegānajam stilbiņam ir šķiedraina tekstūra un augsta uzturvērtība, tas satur visas neaizstājamās aminoskābes un B12 vitamīnu. Šis Lietuvas jaunuzņēmuma “Milgogi” produkts kvalitātes ziņā pārspēj šobrīd tirgū pieejamos augu izcelsmes vistas produktu analogus. Uzzini, kā top vegāniskie vistas stilbiņi, Baltijas inovāciju stendā!

Alus ar grauzdētu ķiploku garšu

Šis ir stāsts par mazo alus darītavu “MIGLA”, kas brūvē tradicionālo alu mūsdienu interpretācijās, kā arī pārsteidz ar pārdrošākiem alus eksperimentiem. “TALKA” ir jaunākais no darītavas aliem – izcili balansēts, ar bagātīgu iesala un grauzdētu ķiploku aromātu. Šis alus tevi pārsteigs ar ķiploku grauzdiņiem raksturīgo brūno krāsu, dzidrumu un iesalainu karameli, kas apvienota ar patīkamu ķiploku aromātu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Konfektes ar kukaiņu pulveri

“Tumšā plūme”, “Baltā avene”, “Tumšais zemesrieksts”… – tik garšīgi nosaukumi ir “Carlos'Bug” inovatīvajām šokolādes konfektēm ar kukaiņu pulveri, kas tiek ražots Nīderlandē īpaši cilvēku pārtikai. Kukaiņu pulveris ir bagāts ar proteīnu, omega taukskābēm, B vitamīnu, kalciju un dzelzi, tāpēc šīs konfektes droši var saukt par veselīgajiem našķiem! Izstādē “Riga Food 2022” varēs nogaršot gan konfektes, gan pašu pulveri.

Foto: Publicitātes foto

Ekstrēmi asas mērces

“Riga Food 2022” Inovāciju stendā būs arī jaunumi aso ēdienu cienītājiem! Jau zināmajām “Ziggy’s HOT Sauce” asajām mērcēm ar viskiju un ar šokolādi ir piebiedrojušies vēl divi jauni produkti – marinēti halapenjo pipari un ekstrēmi asa mērce “DNA Changer”. Šīs mērces garšas un asuma veidotājs ir viens no pasaulē asākajiem pipariem – “Carolina Reaper”, kas tiek audzēts tepat Rūjienā!

Un tas nav viss! “Riga Food 2022” apmeklētājiem būs iespēja izteikt viedokli par diviem jauniem “Pūres” produktiem, tādējādi ietekmējot, kurš no tiem nonāks tirdzniecībā. Izstādē varēs iepazīt arī “Pupuchu” jaunumus – grauzdētu lēcu uzkodu, alternatīvos miltus un ātros ēdienus – zupas un putras ar grauzdētām lēcām. Savukārt lietuviešu uzņēmums “Sotukai” piedāvās vērtīgus augu izcelsmes produktus “vienā kumosā’’, bet “Leobella” prezentēs saldumus no pupām.

Raksts tapis sadarbībā ar RIGA FOOD

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu