Ņem pēc iespējas jaunākus ķiplokus. Nedaudz notīra, bez bažām atstājot daiviņām virsū kādu kārtu miziņu. Daiviņas var droši atstāt čemurā, neatdalot.
Sagatavo ļoti koncentrētu sālsūdeni, ūdeni piesātinot ar sāli tik ilgi, līdz tam pa virsu peld ola. Pārlej traukā saliktos ķiplokus ar sālsūdeni un notur tajā trīs nedēļas. Pēc tam izņem, noskalo, saliek burkās, pārlej ar atdzesētu marinādi un aizvāko burkas.
Marinādi gatavo, savārot ūdeni ar sāli un cukuru, līdz graudiņi ir izšķīduši. Uz 1 l ūdens liek 2 ĒK sāls un 4 ĒK cukura.
Vārīšanas beigās marinādei pievieno un iemaisa 9% etiķi ~ 8-10 ĒK. Marinādei jābūt saldskābai — lai etiķis stingri "piecērt".
Pēc pārliešanas ar marinādi ķiploki pēc nedēļas ir gatavi baudīšanai.