Austeres, paelja un zaļumballe: 13. augustā pie Engures ezera notiks Ūdens velšu diena

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto

13. augustā gleznainā Engures ezera krastā notiks Ūdens velšu diena. Visas dienas garumā līdz pat rīta ausmai pasākuma apmeklētāji varēs vērot dažādu gardumu tapšanas meistarklases, grilu  parādi, piedalīties Latvijas ūdens velšu degustācijās, kā arī lustēties zaļumballē ar "Sesto jūdzi", piedzīvojot daudzveidīgu programmu un kopā būšanas prieku.

Fakti liecina, ka Latvijā ir aptuveni 100 000 makšķernieku, bet medības par savu dzīvesveidu sauc aptuveni 25 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Daudziem tā ir sirdslieta, jo iemaņas un zināšanas nereti tiek nodotas no paaudzes paaudzē.

Ūdens velšu dienu Engures ezera krastā (1. laivu bāzē) rīko “Facebook” grupa “Hunting & Cooking Latvija”, kurā apvienojušies domubiedri, lai dalītos ar pašu nomedītā vai nozvejotā loma pagatavošanas māku.

“Pasākuma tēma šogad ir ūdens veltes, un tas nozīmē, ka centīsimies dalībniekus iepriecināt ar dažādiem neparastiem gardumiem no tā, ko var sameklēt Latvijas ūdeņos, un arī citiem produktiem,”

teic "Hunting & Cooking Latvija" dibinātājs Aivars Traidāss.

Ūdens velšu dienas norises sāksies pulksten 11.30. Atbilstoši pasākuma tēmai Aigars un Vineta Remesi gatavos bebru Klīves mežkunga gaumē, kā arī uz ugunskura vārīs Dālderu līņu zupu. “Bujums” šefs Aleksandrs Hermanis meistaros pelmeņus ar līdakas gaļu, čeburekus ar breksi un vēl kādu delikatesi, kura šobrīd vēl tiek turēta noslēpumā. Kazana pavēlnieks Marts Bungše fritēs jūras asarus, Alla Bečere visus cienās ar savu meistarstiķi - sāļo Lapmežciema kūku, bet šefpavārs Artūrs Kulovs apmeklētājus priecēs ar paeljas meistarklasi.

Renars Purmalis, kurš ir ne vien izslavēts Latvijas garšu pazinējs, bet arī austeru guru, piedāvās austeru meistarklasi un degustāciju, bet viņa sieva Jana rādīs, kā pagatavot vegānisko zivi.

Neiztiks arī bez tradicionālā medījuma gaļas degustēšanas – būs iespējams nobaudīt medījuma kupātus Edvīna Kulova izpildījumā. Pasākuma programmā īpaša vieta atvēlēta Latvijas vīngliemežu gatavošanas meistarklasei, kuras ietvaros apmeklētāji Ilzes Biksānes vadībā varēs vērot pagatavošanas procesu, iepazīties ar ievākšanas un pirmapstrādes niansēm, saņemt atbildes uz jautājumiem un nogaršot gliemežu zupu.

Foto: Publicitātes foto

Kad vēderi būs pilni, Sēlijas alus ar savu bufeti gādās par atspirdzinājumiem – būs nobaudāms gan Viesītes gaišais, gan Melnais ozols, un kur nu bez Jautrā filozofa. Pasākuma laikā interesentiem būs iespēja arī iepazīt un salīdzināt dažādus grilus, kūpinātavas, kā arī dažnedažādas medībās, makšķerēšanā un tūrismā noderīgas lietas.

Ūdens velšu dienas programmu noslēgs leģendārā kantrī grupa “Sestā jūdze” ar koncertu un lustīgu zaļumballi līdz rītausmai.

Dalības maksa - 20 eiro no personas. Bērniem līdz 15 gadiem ieeja par brīvu. Iepazīties ar pilnu Ūdens velšu dienas programmu, sekot jaunumiem un nopirkt biļetes uz pasākumu var šeit, pievienojoties "Facebook" domubiedru grupai (te) "Hunting & Cooking Latvija".

Pirmais "Hunting & Cooking Latvija" festivāls notika 2019. gadā. Pasākuma mērķis ir celt godā Latvijas medību un zvejas tradīcijas un to pārmantošanu, parādot, cik daudzveidīgi ir iespējams pagatavot un baudīt mūsu mežu un ūdeņu veltes.

Foto: Publicitātes attēls
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu