Vai arī tev ir bijusi sajūta, ka, baudot maltīti pašorganizētā piknikā vai kāda restorāna terasē, tā garšo labāk?
Kāpēc svaigā gaisā maltīte garšo labāk?
Iespējams, ka šo sajūtu par labāku garšu rada kopējā atmosfēra, bet, kā raksta "Postimees", tam ir arī ar cilvēka fizioloģiju saistīti izskaidrojumi.
Brīvā dabā mainās siltuma pārnese, pārtika ātrāk sasniedz patēriņam ērtu temperatūru. Tāpat uz ielas organisms saņem vairāk skābekļa, kas pozitīvi ietekmē visu smadzeņu daļu darbību. Liela nozīme garšas sajūtām ir dažādām fiziskām aktivitātēm, kurām seko ilgi gaidītā maltīte.
Arī aromāti svaigā gaisā pārveidojas un modina apetīti daudz vairāk nekā tad, ja cilvēks atrastos četrās sienās. Tomēr jābūt uzmanīgiem - visam labajam ir arī kāds "bet". Ja viss šķiet vēl gardāks, pastāv lielāks risks pārēsties.
Bet mēs iesakām baudīt daudz svaiga gaisa, ievērot fiziski aktīvu dzīvesveidu un papildināt to ar gardām, veselīgam maltītēm brīvā dabā.