Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Kabaču bums: 12 pavisam vienkāršas, ātri pagatavojamas un garšīgas receptes

Raksta foto
Foto: Depositphotos.com, Receptes.lv kolāža

Mazie kabacīši ar mīkstu mizu un nelielām sēkliņām ir īstens vasaras gardums. To daudzveidīgās pagatavošanas iespēja un maigā garša iepriecina. Sāksim ar pavisam vienkāršām receptēm, kas izcels šī dārzeņa garšu un neprasīs lielu piepūli. Labu apetīti!

Jo vairāk garšvielu un citu piedevu, jo mazāk jutīsi kabaci, jo tā garša ir ļoti maiga, tāpēc rūpīgi izvēlies piedevas, ja vēlies, lai ēdiena zvaigzne ir tieši kabacis.

Par to, kas vērtīgs kabačos, lasi te:

Liec aiz auss:

Jo jaunāks kabacis, jo sulīgāks, mazākas sēklas, mīkstāka miza un baudāmāks.

Kabacim augot, sēklas kļūst lielas un cietas, tāpēc tās droši var izņemt, tāpat ir ar mizu, kuru var nomizot. Ja kabacis pavisam liels, noplūkts un jau nostāvējies, tas paliek šķiedrains un ievērojami pieaug tā gatavošanas laiks.

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu