Kā pagatavot mazsālītus gurķus bez ūdens?
/nginx/o/2022/07/05/14674081t1h1375.jpg)
Mazsālīti gurķīši ir viena no īstenām vasaras baudām. Kam garšo tikko iesālījušies, kam jau spēcīgāka garša, bet lielākoties no šā garduma atsakās vien retais.
Mazsālīti gurķīši ir viena no īstenām vasaras baudām. Kam garšo tikko iesālījušies, kam jau spēcīgāka garša, bet lielākoties no šā garduma atsakās vien retais.
Viens no iemesliem, kāpēc daudzi atsakās šo kārumu gatavot paši, ir sālījuma gatavošana, lasītie padomi par lieliem traukiem, nepieciešamo slogu, bet ir metode, kas ļauj gurķus iesālīt ātri, bez šķidrā sālījuma, un iepakot tik kompakti, ka ledusskapī netiks aizņemts daudz vietas.
Lai ātri un ērti iesālītu gurķīšus, tev vajadzēs, protams, pašus gurķus, bet šai metodei jāizvēlas neliela izmēra, patiesi svaigi un kraukšķīgi gurķi, sāls un maisiņš, kuru var noslēgt. Te ideāli piemēroti būs "zip" maisiņi, kas paredzēti produktu saldēšanai. Kāpēc tieši maisiņš? Jo tajā visērtāk var samaisīt visus komponentus un vienmērīgi tos izkārtot.
Kopumā ir virkne dažādu mazsālīto gurķu recepšu. Galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls (garšu līdzsvaram arī cukurs), bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm, ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.
Kas jādara?
Ja maisiņa nav, var arī kastītē, tikai jāatceras, ka kastīti ik pēc brīža der atkārtoti sakratīt vai saturu apmaisīt.