Kā pagatavot mazsālītus gurķus bez ūdens?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Iness_la_luz/Shutterstock.com

Mazsālīti gurķīši ir viena no īstenām vasaras baudām. Kam garšo tikko iesālījušies, kam jau spēcīgāka garša, bet lielākoties no šā garduma atsakās vien retais.

Viens no iemesliem, kāpēc daudzi atsakās šo kārumu gatavot paši, ir sālījuma gatavošana, lasītie padomi par lieliem traukiem, nepieciešamo slogu, bet ir metode, kas ļauj gurķus iesālīt ātri, bez šķidrā sālījuma, un iepakot tik kompakti, ka ledusskapī netiks aizņemts daudz vietas.

Lai ātri un ērti iesālītu gurķīšus, tev vajadzēs, protams, pašus gurķus, bet šai metodei jāizvēlas neliela izmēra, patiesi svaigi un kraukšķīgi gurķi, sāls un maisiņš, kuru var noslēgt. Te ideāli piemēroti būs "zip" maisiņi, kas paredzēti produktu saldēšanai. Kāpēc tieši maisiņš? Jo tajā visērtāk var samaisīt visus komponentus un vienmērīgi tos izkārtot.

Vidēji uz 1 kg gurķu izmanto 1-2 ēdamkarotes rupjā sāls.

Kopumā ir virkne dažādu mazsālīto gurķu recepšu. Galvenās sastāvdaļas: gurķi un sāls (garšu līdzsvaram arī cukurs), bet pēc saviem ieskatiem vari papildināt ar dillēm, ķiplokiem, ķiršu lapām un upeņu lapām.

Kas jādara?

  1. Nomazgā gurķus un nogriez tiem abus galiņus. Liec maisiņā, pievieno sagrieztas dilles, ogu lapas un ķiploku, kura daiviņas pārgrieztas vismaz uz pusēm.
  2. Tad visam pievieno sāli. Maisiņu aizver un cītīgi sakrata, lai sāls un garšaugi ieskauj katru gurķi.
  3. Ļauj gurķiem vēsā vietā sālīties divas stundas, un gatavs!

Ja maisiņa nav, var arī kastītē, tikai jāatceras, ka kastīti ik pēc brīža der atkārtoti sakratīt vai saturu apmaisīt.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu