Kam pievērst uzmanību, lai iegādātos gardākās zemenes?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Zemenes. Ilustratīvs attēls.
Zemenes. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Zemeņu lauks... jā, ja ir savs, tad bēdu maz - jābrien dobē un jāēd nost tas, kas izaudzis, bet, ja sava dārziņa nav un zemenes jāpērk, kā izvēlēties, lai nav iztērēta naudiņa un vienīgais veids, kā ēst zemenes, ir saspaidītas ar cukuru? Ņem vērā dažus padomus.

Visas zemeņu priekšrocības zudīs, ja tu iegādājies nenogatavojušās, pārgatavojušās ogas. Tātad, kā izvēlēties labākās ogas? Ideāli, ja kādu ogu izdodas nogaršot, bet ja nu tomēr ne?

Uzticies degunam

Nebaidies pasmaržot ogas, kuras plāno iegādāties. Ja tās augušas atbilstošos apstākļos un nav apstrādātas ar ķīmiskām vielām, lai augtu lielākas, ātrāk nogatavotos un nebojātos, tās noteikti tevi apburs ar satriecošu smaržu.

Apskati ogas

Izmēram šeit nav lielas nozīmes, jo dažādām zemeņu šķirnēm atšķiras gan izmērs, gan nedaudz arī forma. Tiesa, pārāk lielas un izcili perfektas zemenes norāda uz ķīmijas lietošanu.

Svarīgi, lai ogas nav saspiestas vai ar kādiem robiem, jo tādas sabojāsies pat dažu stundu laikā.

Novērtē krāsu

Nepērc ogas, kas ir pārāk gaišas: nolasītās zemenes neturpina gatavoties. Ja oga ir pārāk tumša, tas arī ir iemesls, lai no tās atteiktos, jo, iespējams, tā tiek mākslīgi tonēta vai arī ir jau pārgatavojusies un ātri sabojāsies. Labākās un garšīgākās zemenes lielākoties ir tās, kuras ir spilgti sarkanā krāsā un nedaudz spīdīgas.

Lapiņām ir nozīme

Nepērc ogas bez kauslapiņām: tās tūlīt sāks bojāties. Labākā izvēle nebūs arī tās ogas, kurām šīs lapiņas jau ir sakaltušas, tas liecina, ka ogas nav svaigi lasītas. Lapiņām jābūt dziļi zaļā krāsā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu