Ēd un reizē padzeries: 15 produkti ar augstu ūdens saturu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Navistock/Shutterstock.com

Jo karstāks, jo vairāk ūdens jāuzņem. Bet ne visiem izdodas pietiekami lielā apjomā ūdeni izdzert.  Iepazīsties ar ūdens čempioniem - dārzeņi un augļi, kuru sastāvā ir vairāk nekā 90% ūdens, karstajās dienās ir vērts šos produktus noteikti iekļaut savā ēdienkartē.

Salāti "Iceberg" - ūdens 95,64%

Būtībā šajos lapu dārzeņos ir tik vien kā ūdens. Citos salātu veidos, piemēram, romiešu, ir daudz vairāk barības vielu. Bet ledus salātiem ir arī viena neapšaubāma priekšrocība - ļoti zems kaloriju saturs (tikai 1 vienība vidēja lieluma lapiņā), atklāj portāls "Good house".

Selerijas - ūdens 95,43%

Selerijas ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas cīnīties ar liekajiem kilogramiem. Tajās ir pavisam nedaudz mazāk ūdens nekā iepriekš minētajos salātos, bet tajā pašā laikā tās ir burtiski piesātinātas ar mitrumu - ūdens normu dienā iegūt no dārzeņiem ir daudz vieglāk nekā no lapu salātiem.

Redīsi - ūdens 95,27%

Sulīgo redīsu salāti būs labs papildinājums pamatēdienam. Dārzenis ir bagāts ar antioksidantiem, vitamīniem un minerālvielām, kas uzlabo gremošanu un palīdz organismam pretoties dažādām infekcijām.

Gurķi - ūdens 95,23%

Gurķu šķēlītes uz acīm - mūžīgā klasika sejas ādas kopšanas rituālos mājās. Papildus tam, ka dārzenis samazina pietūkumu, tas spēj arī piesātināt ādu ar mitrumu - gan lietojot ārīgi, gan arī ēdot. Labs bonuss ir veselīgu uzturvielu, tai skaitā K vitamīna, kālija un magnija, komplekss.

Foto: Depositphotos

Cukīni - ūdens 94,79%

Šis čempions ūdens saturā ir arī bagāts ar šķiedrvielām. Tajā pašā laikā kaloriju dārzeņos ir tik maz, ka tos var ēst pat naktī.

Tomāti - ūdens 94,52%

Ir vairāki labi iemesli, kāpēc iemīlēt tomātus. Tomāti ne tikai piesātina mūs ar dzīvībai nepieciešamo ūdeni, bet uzlabo arī asinsriti, samazina insulta un sirdslēkmes risku un palīdz novērst osteoporozes attīstību.

Saldā paprika jeb bulgāru pipars - ūdens 93,89%

Šajos piparos, neatkarīgi no šķirnes, ir daudz ūdens. Turklāt dārzenis ir bagāts ar šķiedrvielām, kāliju un C vitamīnu - barības vielām, kas mūsu imūnsistēmai tiešām ir vajadzīgas.

Baklažāni - ūdens 92,3%

Daudziem negaršo baklažāni jūtamā rūgtuma dēļ, kas parādās, ja dārzeni nemizo vai pēc sagriešanas neapber ar sāli un kādu laiku nenogaida. Bet papildu pūles ir tā vērtas - baudot baklažānu, kopā ar ūdeni iegūsi labu devu veselīgu šķiedrvielu, kuru patēriņš samazina sirds un asinsvadu slimību risku.

Ziedkāposts - ūdens 92,07%

Ziedkāposti nerada īpaši sulīgu dārzeņu iespaidu, tomēr ir iekļauti desmit labāko produktu skaitā pēc ūdens satura. Turklāt kāposti ir bagāti ar daudzām organismam vērtīgām vielām, ieskaitot holīnu (B4 vitamīnu), kas nozīmīgs metabolismam un nervu sistēmas darbībai.

Arbūzs - ūdens 91,45%

Pārsteidzoši, bet sulīgais un ūdeņainais arbūzs ieņem tikai desmito vietu reitingā. Nav šaubu, ka tajā ir daudz ūdens - tikai iedomājies: viena lielās ogas porcija ir līdzvērtīga 250 ml ūdens. Turklāt arbūzs satur svarīgu antioksidantu - likopēnu, kas samazina vēža, diabēta un sirds slimību attīstības risku.

Spināti - ūdens 91,4%

Lielāko daļu sava šķidruma spināti izdala tieši termiskas apstrādes laikā - tvaicējot. Tie kļūst īpaši maigi un sulīgi.  Bet tas nav viss. Šajās lapās ir arī kalcijs, magnijs un kālijs - elementi, kas nepieciešami mūsu kauliem.

Zemenes - ūdens 90,95%

Šis ir tas gadījums, kad noderīgo var apvienot ar patīkamo - un pat ļoti patīkamo, jo kas gan varētu būt labāks par sulīgu un saldu zemeņu šķīvi karstā pēcpusdienā. Oga ir bagāta ar antioksidantiem. Zinātnieki apgalvo, ka zemeņu ēšana samazina Alcheimera slimības un hipertensijas risku.

Baby burkāni - ūdens 90,35%

Šie mazulīši satur nedaudz vairāk ūdens nekā parastie burkāni. Un tā ir vienīgā atšķirība. Burkāni ir vērtīgi jebkurā formā un jebkurā veidā. Tie ir labs A vitamīna un beta-karotīna avots, kas nepieciešams mūsu acīm un arī ādai.

Kantalupas melone - ūdens 90,15%

Viena porcija satur tikai 46 kalorijas un veselu gramu veselīgu šķiedrvielu. Nemaz nerunājot par iespaidīgo A vitamīna devu. Tieši šis melones veids ir ļoti veselīgs un arī skaists, aromātisks un gards bez gala.

Greipfrūts - ūdens 90%

Sarakstu noslēdz, iespējams, ne populārākais citrusauglis, toties ļoti, ļoti sulīgs - greipfrūts. Ūdens satura ziņā tas ir tālu priekšā mandarīniem un apelsīniem. 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu