Ceļojumu un dzīvesstila portāla "Big7Travel" ikgadējā 50 labāko Eiropas kafejnīcu topā šogad beidzot ir izdevies izkarot vietu arī pārstāvei no Latvijas - kafejnīcai "Zvaigzne Cafe". Zināms, ka ir jāmācās no labākajiem, tādēļ apciemojām kafejnīcas namatēvu - baristu Niku Ivzānu, lai uzzinātu viņa viedokli par augu dzērienu saderību ar kafiju un tēju, kā arī iemācītos trīs vienkāršas receptes, ko ikviens varēs atkārtot, lai mājās gatavotais dzēriens garšotu ne sliktāk kā modīgā kafejnīcā.

"Big7Travel" ir ierindojis "Zvaigzne Cafe" topa 19. vietā un kafejnīcu slavē šādiem vārdiem: "Šeit ir pasaules klases kafija, tāpat arī kūkas un konditorejas izstrādājumi. Apkalpošana ir dzirkstoša, un draudzīgie baristas vienmēr priecājas pastāstīt par dažādiem kafijas veidiem – daži var pārsteigt arī jūs."

Iepazīstot Niku Ivzānu, ir skaidrs, ka viņš nudien ir tieši tāds - draudzīgs, smaidīgs, darbojas aiz letes ar īsteni profesionālu veiklību un neskopojas ar vērtīgiem padomiem.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Barista atklāj, ka amata smalkumus apgūst jau vairāk nekā piecus gadus, ikdienā gatavojot klientiem dažādus kafijas dzērienus. Izrādās, balto kafiju var pagatavot ne vien ar pienu, bet arī ar dažādiem augu dzērieniem.

“Alternatīvos dzērienus izmantojam visam, ko vien var uztaisīt. Ja jūs pasūtītu, piemēram, kapučīno, mēs piedāvātu variantus, ar ko to pagatavot - ar govs pienu vai ar kādu augu izcelsmes dzērienu.”

Niks skaidro, ka ir vairāki iemesli, kādēļ augu dzērieni ir kļuvuši populāri. “Viena kafija labāk saskan ar kokosriekstu dzērienu, cits dzēriens labāk sader ar auzu alternatīvo dzērienu, dažkārt kakao ir labs ar soju, citreiz aukstā kafija ir labāka ar rīsu dzērienu,” - barista ik dienu eksperimentē ar dažādām garšu kombinācijām.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Zemāk atradīsi Nika Ivzāna gatavoto dzērienu receptes, bet, lai izsekotu to tapšanas procesam soli pa solim un iemācītos no pieredzējušā baristas dažu labu knifiņu, noskaties video! "Izaiciniet savas garšu kārpiņas un izmēģiniet dažādas augu dzērienu kombinācijas!" aicina barista.

Raksts tapis sadarbībā ar Alpro.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest