Plakani, apaļi un "V" formas iesmi: kurus izvēlēties grilējot?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Alleksa/Shutterstock.com

Plakani, "V" formas un pavisam apaļi - vai esi ievērojis, ka iesmi grilēšanai nav visi vienādi? Varbūt arī tevi ir nomocījis jautājums - ar ko tie atšķiras un ko labāk cept uz katra iesma veida? Ir jautājumi - ir arī atbildes!

Uz iesmiem, kas ir plakani un salīdzinoši platāki nekā parastie, cep ļuļa kebabus, jo tiem ir vieglāk piestiprināt maltās gaļas masu, kas no parastiem iesmiem cepšanas laikā bieži vien krīt nost.

"V" formas iesmi ir parocīgāki gaļas uzduršanai, jo tiem ir spicāks galiņš un arī gaļa labāk turas virsū, pateicoties formai.

Ja grilā nav iestrādāti īpaši robiņi, kas ļauj nofiksēt iesmu no dažādām pusēm, laba izvēle ir tie iesmi, kuru rokturi ir tā kā savīti, jo šī vieta ļauj nofiksēt dažādas pozīcijas, lai apceptu gaļu no visām pusēm.

Grilējot lielākus gaļas gabalus, piemēram, vistas šķiņķīšus vai ribiņas, kad restes nav pieejamas un iesmi ir pārāk plāni un zem gaļas smaguma ieliecas, var gaļu caurdurt ar diviem iesmiem - šādi konstrukcija būs stabilāka un gaļa ērtāk apgrozāma.

 

Vladimir Goncharenko/Shutterstock.com

Visneparocīgākie ir maza diametra apaļi metāla iesmiņi, jo uz tiem gaļa un citi produkti rotē un ir grūti pagrozāmi, rezultātā produkti cepas tikai no vienas puses, nevis no visām, un iecerētais ēdiens var nebūt baudāms.

Grilējot uz iesmiem dārzeņus vai, piemēram, sēnes, labāk izvēlēties iepriekš izmērcētus koka iesmiņus, jo to virsma cepšanas laikā labi "saķeras" ar produktiem. Iesmiņi jāizmērcē, lai tie karstumā nedegtu.

Lai garšām bagāta grilēšanas sezona!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu