Kāpēc grilēšanas entuziasti uz oglēm mēdz bērt sāli? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Iaroshenko Maryna/Shutterstock.com

Šašlika gatavošana nav nemaz tik vienkāršs process. Sākot jau ar gaļas izvēli, tās iemarinēšanu un visbeidzot - grilēšanu uz oglēm. Šoreiz par oglēm un kāpēc uz tām lietpratēji mēdz bērt sāli.

Visgrūtākais, grilējot uz oglēm, ir stabilas temperatūras noturēšana. Ogļu izdegšanas ātrums visā šajā procesā pat nav lielākā bēda, bet gan fakts, ka no gaļas uz oglēm pil tauki, kuri sāk degt, veidojot liesmu, kas apdedzina gaļu, neļaujot tai vienmērīgi cepties, bojājot galarezultātu.

Daudzi ir ieraduši pie rokas turēt ūdens pudeli, lai apdzēstu liesmu, citi apslaka to ar alu, apgalvojot, ka tādējādi gaļai tiek piešķirta papildu garša, bet realitātē tiek sacelts pelnu mākonis un atdzesētas ogles, kas atkal pārtrauc gaļas vienmērīgo gatavošanu.

Te arī sāls lielais noslēpums.

Sāls vienlaikus veic trīs funkcijas: novērš nopilējušo tauku degšanu, uztur stabilu temperatūru un samazina pelnu daudzumu.

Kas jādara? Kad ogles ir sasniegušas vēlamo temperatūru, tās apkaisa ar aptuveni 100 - 200 gramiem sāls. Tas jāizdara vienmērīgi un uzmanīgi, jo karstumā sāls mēdz "šaut". Kad tas vairs nenotiek, uz grila var izkārtot iesmus ar gaļu.

Ja vēl neesi paspējis atklāt gaļas grilēšanas sezonu - ir īstais laiks paspēt nokavēto. Lai garšīgi!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu