Jāizvairās no dažādu krēmu kūkām, to vietā labāk izvēlēties smalkmaizītes vai kēksus.
No augļiem labākā izvēle ir citrusaugļi, banāni, āboli, bumbieri, kā arī nektarīni vai plūmes - ja vien tie nav pārāk gatavi un mīksti.
Pikniks bez grila nav neiespējamā misija
Ja grilēšanas opcija nav pieejama, baudīšanai brīvā dabā labāk izvēlēties ēdienus, ko ērti ēst ar rokām un kas ātri nebojājas – speķa pīrādziņus, kraukšķīgu bageti ar ķiploku sviestu vai fokaču, ko baudīt ar olīvām, pipargurķīšiem, sieru, vītinātu šķiņķi vai kūpinātu vistiņu.
Nemainīgi laba izvēle ir arī lavaši, tortiljas, vrapi un pavasara rullīši ("spring rolls") ar dažādiem pildījumiem.
Neaizmirsti arī vecās labās sviestmaizes - iepriekš saceptas kotletītes vai karbonādes, uzliktas uz saldskābmaizes rikas ar gurķa vai redīsa ripiņu pa virsu, pie dabas krūts garšos debešķīgi.
Veselīgākā sviestmaižu versijā baltmaizi aizstāj ar graudu maizi vai rupjmaizi, pildījumam izmanto kūpinātu lasi, konservētu tunci, kam noliets šķidrums, vārītas olas vai liesu vārītu gaļu, bet sviesta vietā izmanto krēmsieru, rikotu, pesto vai kādu pašgatavotu mērci. Piknika maizītes var iepriekš sacept sviestmaižu tosterī – tās būs gardas arī atdzisušas, turklāt pildījums būs labi noslēpts un netecēs ārā.
Dzērienus piknikā katrs var izvēlēties pēc savas gaumes un garšas, bet noteikti būtu jāparūpējas par to, lai līdzi būtu paņemts pietiekami daudz dzeramā ūdens un citu atspirdzinājumu. Tas var būt gan negāzēts, gan gāzēts ūdens, gan sulas vai termosā ielieta tēja, vai kafija – galvenais, lai pie rokas vienmēr būtu kaut kas, ar ko veldzēt slāpes.
Pošoties mājup pēc atpūtas dabā, nekļūsti par “cūkmenu” – jau savlaicīgi parūpējies, lai varētu sakopt piknika vietu un neaizmirsti ielikt somā miskastes maisus!
Komentāros aicinām visus pārgājienu mīļotājus dalīties ar saviem iecienītākajiem piknika ēdieniem un produktiem.
Raksts tapis sadarbībā ar "Elvi" un "Cilpo.lv".