Akcijā “Paēdušai Latvijai” aicina piepildīt pārtikas pakas Ukrainas bēgļiem Latvijā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Sergey Ryzhov/Shutterstock.com

Lai sniegtu tūlītēju atbalstu Latvijā ieceļojošiem bēgļiem no Ukrainas, 19. un 20. martā plkst. 11.00–19.00 Rimi veikalos Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās norisināsies labdarības akcija “Paēdušai Latvijai”. Tās ietvaros ikvienam būs iespēja līdzās saviem ikdienas pirkumiem iegādāties produktus un ziedot pārtiku, kuru pēc tam Latvijas Samariešu apvienība “Paēdušai Latvijai” projekta ietvaros sadarbībā ar partneroganizācijām nogādās Ukrainas bēgļiem visā Latvijā, kā arī mazturīgajiem Latvijas iedzīvotājiem. 

Šobrīd pārtikas atbalsts nepieciešams jau vairāk nekā 4000 Ukrainas cilvēkiem, kuri bēgļu gaitās ieradušies Latvijā.

“Eiropa ir nonākusi situācijā, kad tiek pārbaudīta mūsu visu drosme, cilvēcība un līdzjūtība. Cilvēki, kuri ierodas Latvijā no kara plosītās Ukrainas, nereti šeit nokļūst tikai ar to, kas mugurā. Tie, kuriem Latvijā nav radinieku vai draugu, šeit ir pilnīgi vieni un bez iztikas līdzekļiem. Tomēr mēs visi kopā varam atgādināt – Ukraina nav viena, mēs esam kopā ar šo drosmīgo valsti un parūpēsimies par tās cilvēkiem mūsu zemē, cik vien labi spējam! Vēlmi palīdzēt ukraiņiem šobrīd ikviens var īstenot, piepildot pārtikas pakas, lai ikdiena šiem cilvēkiem būtu vieglāka,” saka Agita Kraukle, pārtikas bankas Paēdušai Latvijai vadītāja.

Akcijā “Paēdušai Latvijai” 19. un 20. martā piedalīsies 50 veikali 25 Latvijas pilsētās, un šoreiz akcijā īpaši iesaistīsies arī darbinieki, izplatot akcijas flaierus, iesaiņojot pārtikas pakas un palīdzot tās nogādāt Latvijas Samariešu apvienībai. Līdz šim Rimi ir sniedzis nozīmīgu atbalstu Ukrainas bēgļiem visā Latvijā vairāk nekā 12 000 eiro apmērā, kopā ar “Paēdušai Latvijai” atbalstot ģimenes ar pārtiku un citām nepieciešamajām lietām. Tāpat tuvākajā laikā tiek gatavots dažādu preču ziedojums nosūtīšanai uz Kijivu.

Pārtikas pakās ieteicams likt produktus ar garu derīguma termiņu: dažādus graudaugus (rīsus, griķus, mannu, auzu pārslas, prosu, putraimus, grūbas), pākšaugus (pupas, lēcas, zirņus), miltus un miltu izstrādājumus, makaronus, gaļas, zivju, dārzeņu un augļu konservus, eļļu, cukuru, medu, tēju, kafiju, garšvielas, gardumus bērniem – šokolādi, cepumus, žāvētus augļus vai riekstus.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu