Restorāns "La Maison de la Poutine" Francijā saņēmis naidpilnas vēstules tā nosaukuma dēļ

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Michael L Brown/Shutterstock.com

Kāds franču restorāns saņēmis apvainojumus un draudus no klientiem, kuri domāja, ka tā nosaukums un galvenais ēdiens ir nosaukts par godu Krievijas līderim Putinam.

Restorāns Francijā bija spiests atgaiņāties no pārmetumiem un pārpratumiem, kad vārds "Poutine", kas ir restorāna firmas ēdiena nosaukums - frī kartupeļiem ar sieru un brūno mērci, tika saistīts ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš pirms nedaudz vairāk kā nedēļas sāka necilvēcīgu karu Ukrainā.

Restorāns "La Maison de la Poutine" (tulkojumā Poutine kartupeļu māja) piektdien savos sociālo tīklu kontos paziņoja, ka ir saņēmis "apvainojumus un pat draudus" saistībā ar tā paša nosaukuma ēdienu, vēsta "Insider".

"Tāpēc mums šķiet nepieciešams atgādināt, ka La Maison de la Poutine nav saistīts ar Krievijas režīmu un tā līderi," teikts ierakstā, kuru papildināja restorāna logotips, sirds emocijzīme un Ukrainas karogs.

"Mūsu gatavotais ēdiens ir dzimis Kvebekā 1950. gados. Un stāsti par tā izcelsmi ir neskaitāmi. Taču viens ir skaidrs: "poutine" radījuši kaislīgi pavāri, kuri rūpējas, lai saviem klientiem sagādātu prieku un komfortu," rakstīja restorāna pārstāvji, kuri darbojas divās vietās Parīzē un vienā restorānā Tulūzā.

Restorāns Kvebekā "Le Roy Jucep", kurš, kā pats apgalvo, ir šā kartupeļu ēdiena autors, pat ir paziņojis, ka tagadējā situācijā ēdiena nosaukumā neizmantos vārdu "poutine", bet gan dēvēs ēdienu par "frī kartupeļi, siers un mērce", informē "Canadian daily the Ottawa citizens". 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu