Kāpēc "Dzintara" kausētā siera apakšā atrodami lieli gaisa burbuļi?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: receptes.lv

Vai esi kādreiz iegādājies šo sieru un, sākot lietot, ieraudzījis gaisa burbuli? Raidījuma "4. studija" šo faktu piefiksējusi, un tas raisījis bažas un jautājumu - kāpēc šādi gaisa burbuļi pastāv.

Raidījuma veidotāji nosvēra iepakojumu uz kura rakstīts, ka tas sver 200 gramu. Svari uzrādīja 220 gramu.  

Šie gaisa burbuļi nav visās paciņās, bet gluži saprotams ir jautājums - kā tie tur rodas?

Zīmolu pārstāvošā uzņēmuma „Food Union” piena produktu zīmolu vadītāja Ilva Veidemane skaidro, ka tas saistīts ar ražošanas īpatnībām. Produkts iepakojumos tiek pildīts karsts, tad aizvākots, un tad trauciņi tiek apgriezti otrādi - ar vāciņiem uz leju.

"Tieši šādā apgrieztā veidā produkti tiek atdzesēti, uzglabāti un pārvadāti līdz pat nonākšanai veikalu plauktos. Līdz ar to gaiss, kas aizvākošanas brīdī atradās produkta augšpusē, pārvietojas uz trauciņa apakšu," stāsta Veidemane.

Tā kā masa sastingst, tad, novietojot trauciņus kā ierasts, ne vienmēr masa nokrīt atpakaļ pie iepakojuma dibena, kas rada iespaidu, ka siers bijis pildīts līdz vāciņam, kas netiek darīts, jo tad tas šļakstītos pāri malām un iepakojumus nebūtu iespējams pienācīgi aizvērt.

Lai arī šķiet, ka tad varētu vienkārši negriezt iepakojumus otrādi, zīmolu vadītāja informē, ka tas ir tehnoloģiskais process, kas nodrošina produktu kvalitāti, to vienmērīgi atdzesējot, neveidojot kondensātu un nemainot paredzēto siera konsistenci.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu