Kotletes nu reiz ir tas ēdiens, par kura gatavošanu allaž tikuši lauzti šķēpi. Katram ir savi īpašie paņēmieni, kā pareizi meistarot zeltainbrūnās gaļas bumbiņas, lai tās būtu īpaši sulīgas un gardas: kāds masai pievieno baltmaizi, cits pierīvē kartupeli, vēl kāds piešauj šķipsnu sodas. Izrādās, ir vēl kāda sastāvdaļa, kura, kā apgalvo zinātāji, kotletēm piešķir patiesi izcilu garšu un sulīgumu.
Sastāvdaļa, kas jāpievieno kotletēm, lai tās būtu īpaši sulīgas un gardas (3)
Izrādās, šī “slepenā” sastāvdaļa ir atrodama teju katrā virtuvē, pagrabā vai pieliekamajā, un tie ir marinētie gurķi.
Ja tā padomā, tad kraukšķīgu marinēto gurķīti taču nereti liekam uz šķīvja kā piedevu kotletēm ar kartupeļiem, un arī burgeros līdz ar liellopa kotleti, sīpoliem un kečupu lieliski iederas saldskābās gurķu ripiņas. Tādēļ ir gluži loģiski iejaukt kapātu marinēto gurķēnu kotlešu masā.
Tiesa gan, ar šo komponentu nebūtu ieteicams pārspīlēt –
uz 500 gramiem maltās gaļas pietiks ar diviem nelieliem marinētajiem gurķiem.
Kā pagatavot sulīgas kotletes ar marinētiem gurķiem
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 g jauktas maltās gaļas;
- 2 vidēja lieluma marinētie gurķīši;
- 1 sīpols;
- 2 šķēles baltmaizes;
- 2 ĒK kečupa;
- Sāls un pipari pēc garšas.
Baltmaizi izmērcē ūdenī vai pienā, nospiež lieko mitrumu.
Sīpolus un marinētus gurķus sīki sakapā. Citi iesaka dārzeņus sarīvēt uz rupjās dārzeņu rīves – šis ir gaumes jautājums, tādēļ katrs var rīkoties pēc saviem ieskatiem.
Gaļu liek bļodā, pievieno sasmalcinātos dārzeņus, kečupu, nospiesto baltmaizi, sāli, piparus un visas sastāvdaļas kārtīgi samīca viendabīgā masā.
Veido kotletes, apviļā tās miltos vai rīvmaizē, pannā uzkarsētā eļļā apcep zeltaini brūnas no abām pusēm.
Saliek kotletes karstumizturīgā traukā, liek iepriekš līdz 180 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 15 minūtēm.
Veseli ēduši!