Priekšnosacījumi svara samazināšanai: iesaka gastroenterologs Anatolijs Danilāns (1)

CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daudziem jauns gads sākas ar krietnu sarakstu jaunu apņemšanos. Dzīvot kustīgāk, veselīgāk, atsakoties no virknes sliktu ieradumu.  

Vairumam jaungada apņemšanās ir samazināt svaru. Tomēr nedrīkst aizmirst par savu veselību - tievēšanas ietekmi uz imunitāti komentē Anatolijs Danilāns.

"Tievēšana ietekmē pozitīvi, ja to dara pareizi. Ļoti slikti imūnsistēmu ietekmē bada kūres.

Tas nav ārstēšanas paņēmiens. Bada kūres nevis samazina ķermeņa masu, bet palielina," norāda profesors.

Anatolijs Danilāns uzsver, ka zinātnieki ir pierādījuši - vēl vairāk svarā pieņemas tie, kas piekopj bada kūres: "Tajā brīdī svars kritīsies, bet pēc diviem gadiem būsi daudz apaļīgāks!"

Kādi ir drošas tievēšanas priekšnoteikumi?

Gastroenterologs stāsta, ka ir svarīgi samazināt kaloriju daudzumu, īpaši saldumu daudzumu savā ēdienkartē, bet ar to ir krietni par maz. Ir jāpalielina fiziskā aktivitāte, svarīgi ir labi izgulēties, dzīvot vēsumā.

Galīgi nosalt nevajag, bet, dzīvojot vēsumā, tiek tērēta enerģija.

Tomēr profesors atgādina, ka aizmirst par pārējiem nosacījumiem un ievērot tikai diētu vai arī tieši pretēji - aizmirst par to arī nevajadzētu.

Svarīgi ir ievērot visus priekšnosacījumus:

  • Sports, nevis badošanās! Danilāns kā rupju kļūdu min badošanos. Izplatīta kļūda, kas tiek pieļauta tievējot, ir fiziskās slodzes nepietiekamība.
  • Ēd nesteidzoties!
  • Medikamenti nav brīnumlīdzekļi! Attiecībā uz medikamentiem un tievēšanas brīnumlīdzekļiem Danilāns ir skeptisks. "Medikamenti neko nedod īstenībā. Ja svars ir pārmērīgs un nekas cits nelīdz, tad jārunā ar speciālistu, dietologu, ķirurgu."

"Protams, labāk parunāt ar ārstu, bet principā šos nosacījumus ievērot var visi cilvēki," saka gastroenterologs.

Tiem, kas 2022. gadā apņēmušies nodoties tievēšanai, Danilāns velta motivējošus vārdus: "Dariet to! Vienkārši dariet! Nekā cita nav. Ja apņemies un nedari - tur nekā nav."

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu