Siers - tā veidi ir neskaitāmi, un domājams, ka ikviens var atrast savai gaumei tīkamo. Nelielās devās, siers organismam sniedz pat labumu, tomēr pārmērīga tā lietošana nav ieteicama.
Kāpēc nevajadzētu aizrauties ar siera ēšanu? (2)
Sieru nevajadzētu ēst katru dienu, jo tajā ir daudz kaloriju, tauku, turklāt tajā ir arī sliktais holesterīns. Šā produkta nekontrolēta ēšana ilgtermiņā var veicināt arī gana nopietnas veselības problēmas, piemēram, sirds un asinsvadu saslimšanas.
Daudzas siera šķirnes satur arī lielu daudzumu sāls, un tas izraisa dažādu slimību attīstību. Siera patēriņa augšējā robeža bez kaitējuma veselībai ir 100 grami dienā. Bet, kā jau minēts, labāk tomēr būtu to katru dienu neēst.
Ēdot samērīgas porcijas, siers ir labs, jo satur olbaltumvielas, aminoskābes un kalciju. Tas satur arī vitamīnu B12, kas ir nepieciešams ziemā.