Kā vārīt griķus, ja tie nav safasēti paciņās? (2)

8 receptes iedvesmai
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: shutterstock.com

Kad griķi safasēti paciņās, nav nekādu problēmu tos izvārīt, vai ne? Ierasti ieliek paciņu ūdenī, vāra, atceroties mammas vārdus - gatavi, kad griķi uzbrieduši un paciņa pilna. Ko tad, ja netīšām nopirkušies tādi, kas nav sasvērti mazākās paciņās?

Griķi, kas nav safasēti mazās paciņās, ir videi draudzīgāki un arī maciņam. Tiesa, to izvārīšana prasa drusku zināšanu. Bet tiešām nedaudz, jo galvenais - ūdens un griķu proporcija, kā arī vārīšanas ilgums. Un teiksim tā - nekāda raķešu zinātne. Kad roka piešauta, paciņās vārīt nemaz negribas.

Griķu un ūdens attiecība ir 1 pret 2.

Katliņā ieber, piemēram, vienu glāzi griķu un pārlej ar divām glāzēm ūdens. Ja bērsi divas glāzes griķu, nepieciešamas četras glāzes ūdens.

Neaizmirsti piebērt kādu šķipsnu sāls, iebirdināt kādu buljona kubiņu vai pievienot sev tīkamus garšaugus, lai iegūtu vēl labāku garšu.

Tad katliņam uzliec vāku un ļauj karstumam darīt savu darbiņu. Kad ūdens sācis vārīties, ļauj tam burbuļot 10 minūtes, tad noņem katliņu no uguns un ļauj griķiem piebriest. Kad tas noticis, ja katlā palicis šķidrums, to nolej. Gatavs!

Receptes iedvesmai: 

Komentāri (2)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu