Ne zupu, ne kafiju: ko nedrīkst "atdot" kanalizācijai? (3)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: shutterstock.com

Ikdienā tualeti bieži izmantojam kā miskastes aizstājēju. Šķiet, ka tur vienmēr var aizskalot to, kas ilgstoši nevar atrasties miskastē. Piemēram, slapjus kafijas biezumus vai pāri palikušu zupu. Tiesa, tas viss agrāk vai vēlāk izraisa notekcauruļu aizsprostojumus un vides problēmas.

Eļļa

Lai gan eļļa ir šķidra, tā paliek uz caurules sienām un pēc sacietēšanas var izraisīt aizsprostojumu.

Laika gaitā eļļa sacietē, veidojot tauku nosēdumus, kas palielina caurules plīsuma risku. Būtībā tas noved pie pagraba applūšanas ar nepatīkamu šķidrumu. Lai izmestu eļļu, tā ir jāizlej maisā vai pudelē un pēc tam jāizmet atkritumu tvertnē. Tas ir daudz lētāk nekā jauns remonts.

Kafijas biezumi

Neskatoties uz nelielo izmēru un mīksto tekstūru, kafijas biezumi ir viens no galvenajiem aizsprostu veidotājiem uzreiz pēc eļļas. Tie arī nogulsnējas uz caurulēm un izraisa aizsprostojumus. Tāpēc kafijas biezumus labāk izmest atkritumu tvertnē. Tos, ja kas, var izmantot arī kā skrubi ķermenim vai mēslojumu dažādiem augiem.

Pārtikas atkritumi

Caurules nav paredzētas cietu vai pat mīkstu pārtikas atkritumu "uzņemšanai". Šā fakta neievērošana var paātrināt cauruļu nolietojumu un radīt daudz problēmu ne tikai jums, bet arī jūsu kaimiņiem. Piemēram, makaroni un rīsi pielīp cauruļu sienām un pārvēršas par lipīgu masu, kas neļauj ūdenim brīvi plūst.

Komentāri (3)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu