Kaut sižets ir zināms un varoņu spārnotās frāzes ne viens vien var citēt teju vārds vārdā, reti kurš ir ievērojis to, kādus ēdienus Žeņa Lukašins, Ipolits, Nadja, Gaļa un citi varoņi bauda Jaunā gada mielastā.
Iedvesmojoties no portāla “Aif”, pastāstīsim, kas pirms 46 gadiem bija uz galda "Likteņa ironijā" un piedāvāsim tiem laikiem aktuālu ēdienu receptes, lai ikviens varētu mājās uzburt šai klasiskajai filmai raksturīgo Jaunā gada noskaņu.
Trīs pamatēdieni Nadjas jaungada ēdienkartē ir: zivs galerts, rostbifs un gaļas salāti.
Papildus šiem “trīs vaļiem” uz galda ir atrasta vieta arī tā laika deficīta precēm - mandarīniem, plāni sagrieztām servalādes šķēlītēm, konservētiem zaļajiem zirnīšiem un šprotēm (ļoti iespējams, Latvijā ražotām). Uz šķīvīša ir izkārtotas arī olas ar majonēzes mērci, citā bļodiņā - biešu salāti.
Filmas pašā sākumā, kad Gaļa un Žeņa Lukašins rotā eglīti, viņi sarunā piemin salātus, ko uzmeistarojusi Žeņas līgava.
“Bet mēs taču sarunājām. Pievilt nav glīti. Un tu taču jau pagatavoji krabju salātus. Starp citu, kur tu dabūji krabjus?