Cepeša recepte un padomi no šefpavāra Ingmāra Ladiga (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Evija Trifanova/LETA, Shutterstock.com

Svētki jau teju klauvē pie loga rūts, bet tu vēl esi sava svētku cepeša receptes meklējumos? Varbūt darīsi to pirmo reizi un vēlies kādu vērtīgu padomu? Restorāna "Re'chef" šefpavārs Ingmārs Ladigs dalās ar savu recepti un ieteikumiem. Lai noder!

Cepeti noteikti var gatavot ne tikai no cūkgaļas. Te nu katram jāatrod tā īstā garša, kas svētku padarīs īpašākus. Ingmārs Ladigs norāda, ka, viņaprāt,

cepetim vispiemērotākais ir cūkgaļas šķiņķis, jēra vai pīles kājas.

Tomēr taisnības labad jāatzīst, ka cūkgaļu un vistu uz svētku galda redzam visbiežāk, tāpēc lūdzām pavāru dalīties ar savu recepti:

"Gabalus izvēlas ar ādu un saberž ar sāli, ķiplokiem un pipariem. Var klāt pielikt "Ziemassvētku garšvielu", kuru izmanto piparkūku mīklās.

Gaļu marinē divpadsmit stundas. Mans meistarstiķis būtu iegriezt cepeša ādiņu pirms cepšanās smukā "zvīņā" un saspraust nedaudz krustnagliņas.

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, uz sausas pannas liek cepeša gaļu, lai tas aptuveni 30 minūtes cepas un iegūst smuku brūnumu. Tad krāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem, pievieno dārzeņus (burkānu, sīpolu, seleriju, ķiploka galviņu), pielej klāt buljonu vai ūdeni, lai šķidrums būtu apmēram divus centimetrus virs pannas apakšas, un cep pusotru stundu, līdz cepetis gatavs. Pēc tam no cepeša sulas sagatavo mērci, piejaucot krējumu. Ar cepeti pasniedz ceptos dārzeņus un kartupeļus mundierī."

Svarīgi atcerēties, lai cepetis izdotos: jāizvēlas izteiktas garšvielas, jāļauj labi iemarinēties, tas jāapbrūnina un tālāk jācep mērenā karstumā kopā ar ūdeni vai buljonu, līdz tas ir mīksts, sulīgs un gatavs!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu