/nginx/o/2021/12/21/14272298t1hdc15.jpg)
“Siļķe kažokā” ir īsta svētku klasika, un vislabāk šie salāti garšo, gatavoti tieši no sālītas siļķes. Šīs zivis ir treknas, gardas un maksā lētāk nekā siļķu filejas sālījumā vai marinādē. Ir tikai viena bēda – asakas! Lai no tām atbrīvotos, tiek liktas lietā visdažādākās metodes, tostarp arī lupa un pincete. Bet mūžu dzīvo, mūžu mācies – atjautīgi ļaudis ir atklājuši revolucionāru triku un sociālo tīklu video demonstrē, kā atbrīvot siļķi no asakām vien ar pāris veiklām roku kustībām.
Vispirms atdala siļķes galvu, pārgriež vēderu, iztīra iekšas un atbrīvo zivi no ādas.
Tad seko interesantākā daļa, kad nepieciešams likt lietā roku veiklību. Sadala zivs astes spuru divās daļās, katru astes daļu stingri satver ar pirkstiem. Tad ar žongliera vieglumu veikli apmet zivi gaisā ap tās asi un plēš vaļā, raujot katru astes daļu uz savu pusi.
@yuliya_asa Пробую лайфхак из интернета ##❤😘⚘
♬ Just Fine - Clutch
Video redzams, ka asakas atdalās neticami viegli - gluži kā uz burvju mājienu: vienā rokā paliek puse siļķes bez asakām, otrā rokā esošo zivs pusi atliks vienkārši pārplēst uz pusēm, atdalot mugurkaulu kopā ar asakām. Ģeniāli, vai ne?!
Padalies komentāros, vai arī tev izdevās realizēt šo triku.