Liekot lietā šo knifiņu, kartupelīši sanāk tiešām traki garšīgi un traki kraukšķīgi, turklāt bez liekas piepūles. “Es esmu pārliecināta, ka jebkurš, kurš pagaršos šos maģiski kraukšķīgos kartupelīšus, iekļaus tos savā Ziemassvētku ēdienkartē,” saka receptes autore Rita Osovska. Izmēģini arī tu šo ģeniāli vienkāršo recepti un saglabā savā recepšu kladē svētku reizei vai ģimeniskām vakariņām, skatoties “Viens pats mājās”.
Ģeniāli vienkāršs knifs maģiski kraukšķīgiem kartupelīšiem cepeškrāsnī
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Kartupeļi (tos var gan mizot, gan vienkārši noberzt ar asu švammi);
- 1 TK sodas (tieši šī sastāvdaļa piešķir kartupeļu šķēlītēm irdenumu, kas vēlāk pārtop kraukšķī);
- 1 TK sāls;
- Eļļa;
- Garšvielas vai garšaugi.
Darbu gaita
- Kartupeļus sagriež daiviņās, liek katlā ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un sodu. Sagaida burbuli un vāra piecas minūtes. Tad nokāš ūdeni un katlā uz uguns nosusina kartupeļus.
- Kartupeļiem pievieno vēl sāli pēc garšas un ķiploka daiviņas, timiānu, rozmarīnu vai jebkuras citas garšvielas vai garšaugus. Kārtīgi, bet akurāti visu apmaisa.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
- Kartupelīšus izliek uz cepamās plāts un cep 40 minūtes, puslaikā tos apmaisot. Rita iesaka bērt kartupeļus uz cepamās plāts, kas nav izklāta ar cepamo papīru.
- Pasniedz, ar ko vien sirds kāro!
Veseli ēduši!