Kā uzglabāt ingveru, lai tas ilgstoši svaigs?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: nada54/Shutterstock.com

Svaiga ingvera izmantošana ēdiena gatavošanā nodrošina visspēcīgāko un sildošāko garšu, ko ingvers spēj piešķirt maltītei. Bet, kad to izmantosi, var gadīties, ka krietns gabals šī garšauga paliek pāri. Un kā par produktu, kas ikdienā tiek mazāk izmantots nekā citi dārzeņi un garšaugi, rodas jautājums - kā to pareizi uzglabāt, lai nav jāizmet?

Ingvers ir īpaša sakne, kas ēdienam piešķir neticami patīkamu pikantumu un rada patīkamu siltuma sajūtu. Veikalos šīs saknes parasti iegādājamas tik lielas, ka vienā reizē tās izlietot ir teju neiespējami.

Par laimi, ja tiek ievērotas pareizās metodes, ingveru var droši uzglabāt dažādos apstākļos, saglabājot to svaigu un garšām piesātinātu no nedēļas līdz pat vairākiem mēnešiem. Iespējas, ka ingveru uzglabāt ir dažādas, tās ir jāizvēlas atkarībā no tā, cik ātri plāno to izmantot vēlreiz.

Vienkārši atstājiet to virtuvē

Veselu, nemizotu ingveru var atstāt vēsā, tumšā un sausā vietā uz letes līdz pat nedēļai. Tam nav jāatrodas maisā vai traukā — patiesībā, ja virtuves lete vai plaukti mēdz būt silti vai bieži tiek pakļauti karstuma ietekmei, no jebkādiem iepakojumiem tieši jāizvairās. Tu nevēlies, lai traukā rodas kondensāts, jo mitrums var izraisīt pelējumu vai baktēriju rašanos un veicināt ātrāku bojāšanos.

Ledusskapis

Lai ledusskapī uzglabātu nemizotu ingveru, ieliec to pilnīgi sausu noslēdzamā plastmasas maisiņā, no kura izspied pēc iespējas vairāk gaisa un maisiņu noslēdz. Ja ledusskapim ir dārzeņu atvilktne, ieliec tur iepakoto ingveru; ja ne, derēs parastais plaukts.

Šādi ingvers būs kā svaigs aptuveni mēnesi.

Saldētavā

Lai saldētavā uzglabātu nemizotu ingveru, ieliec to pilnīgi sausu saldētavai drošā plastmasas maisiņā, izspied pēc iespējas vairāk gaisa un aizver maisiņu. Šādi nemizots ingvers saldētavā var izturēt vairākus mēnešus, lai gan garša sāks samazināties ap sešu mēnešu atzīmi.

Glabājot ingveru saldētavā, iesaka sagriezt to nedaudz mazākos gabalos — lai vajadzības gadījumā var paņemt noteiktu daudzumu, neatkausējot pārāk daudz un nepaliek atkal pāri.

Kā uzglabāt rīvētu ingveru

Kad ingveru nomizo un sarīvē, tas nevarēs ilgi stāvēt uz letes un neizturēs tik ilgi, cik nemizots ingvers ledusskapī, taču uzglabāšana ledusskapī vai saldētavā joprojām var pagarināt tā svaigumu.

Lai ledusskapī uzglabātu nomizotu, rīvētu ingveru, nosusini to ar tīru papīra dvieli. Pēc tam ieliec ingveru noslēdzamā plastmasas maisiņā, izspied pēc iespējas vairāk gaisa un aizver maisiņu. Glabā maisiņu dārzeņu atvilktnē, ja ledusskapī tāda ir; pretējā gadījumā der arī parastais plaukts. Nomizots, sarīvēts ingvers ledusskapī uzglabājams divas līdz trīs nedēļas.

Lai nomizotu un rīvētu ingveru uzglabātu saldētavā, sāc ar ingvera ātro sasaldēšanu noteiktos daudzumos. Tu vari to ievietot ledus kubiņu paplātē. Izmēri tējkaroti uz vienu ledus kubiņu vai sadali uz plāts, kas izklāta ar pergamentu, tējkarotes daudzumos. Liec saldētavā, lai ātri sasalst, un tad vari pārvietot kastītēs vai maisiņos, kas paredzēti saldētu produktu glabāšanai. Uzglabāt vari droši vairākus mēnešus.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu