Kāpēc kartupeļus nedrīkst uzglabāt ledusskapī?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Ksenia_MA/Shutterstock.com

Kartupeļu glabāšanai ledusskapī ir jāsaka viens brangs un pamatīgs nē. Iespējams, tā ir sliktākā vieta, kur vispār iedomāties tos glabāt.

Kad kartupeļi kļūst pārāk auksti, to cietes saturs pārvēršas cukurā, radot saldāku kartupeļu garšu un maina to tekstūru pēc pagatavošanas.

Pat ja tavs mājoklis ir pārāk silts ideālai kartupeļu uzglabāšanai, tu iegūsi labākus rezultātus, ieliekot dārzeņus vēsākajā un tumšākajā mājokļa vietā, nekā izvēloties ledusskapi.

Cietes pārveide par cukuru arī ir iemesls, kāpēc neapstrādāti kartupeļi pārāk labi nesasalst. Ja vēlies izmantot saldētavu ilgstošai kartupeļu uzglabāšanai, sagriez tos un pirms sasaldēšanas noblanšē, lai iegūtu labākos rezultātus. Pirms sasaldēšanas noteikti ļauj tiem pilnībā nožūt. Saldēto rezultātu jāizlieto dažu mēnešu laikā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu