Kā veikalu plauktā atpazīt ne pirmā svaiguma gaļu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock.com

Ne vienmēr ir viegli atšķirt labu produktu no slikta, it īpaši, ja ražotāji un pārdevēji novirza klienta uzmanību no satura uz iepakojumu. Tieši tas bieži traucē rūpīgi izpētīt gaļu un izvēlēties labāko gabalu.

Izlasi dažus galvenos faktorus, kas ļauj viegli atšķirt svaigu gaļu no pastāvējušas gaļas.

Rūpīgi aplūko izvēlēto gabalu. Ja ir pārkāpti uzglabāšanas nosacījumi, tad uz gaļas parādās aplikums vai gļotas.

Svaiga liellopa gaļa būs mēreni sarkanā krāsā, tāpēc neņem nedabīgi sarkanas krāsas gabalu – dabā tādu noteikti nav. Svaigai teļa gaļai būs dabiska rozīgi sarkana krāsa, liellopu gaļai būs tumši sarkana krāsa. Tauku slāņiem jābūt glīti baltā krāsā. Cūkgaļai jābūt gaiši rozā. Svaigas gaļas gabals allaž būs nedaudz gaišāks par vecu gabalu, bez mistiskām nokrāsām.

Gaļai, kas nav pirmā svaiguma, daļa gabala būs ierastajā krāsā, bet vietām jau veidosies pelēki plankumi.

Atceries arī, ka svaigas gaļas virsma nebūs mitra un spīdīga, tai ir tā saucamā žūstošā garoza. Atnesot tādu gabalu mājās un atverot iepakojumu, par to vari pārliecināties pats. Pieskaroties kārtīgam gabalam, var pamanīt, ka roka paliks gandrīz sausa, un pēc taustes pašai gaļai jābūt elastīgai. Uzspiežot uz gabala ar pirkstu, redzi, ka iespiedums ātri pazūd, - tā ir vēl viena laba zīme.

Pēdējais, bet ne mazāk svarīgais noteikti ir smarža. Bieži vien gaļu pēc šā parametra veikalā nevar novērtēt, taču to var izdarīt mājās, pirms gatavošanas.

Labs gabals nesmakos! Saglabā čeku un, vajadzības gadījumā nekautrējies gaļas gabalu nogādāt atpakaļ veikalā.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu