Baltā putnu gaļa ir viegls ēdiens, un tam labāk piemeklēt spēcīgas struktūras baltvīnu vai vieglu sarkanvīnu. Piemērota izvēle ir vīns no Rkatsiteli vīnogu šķirnes, kas gatavots kvevros, vēlams no Imeretijas vai Kartli reģioniem, jo būs vieglāks par savu Kahetijas līdzinieku.
Sarkanā putnu gaļa, piemēram, tītars vai pīle, pieprasa nedaudz spēcīgāku stilu, bet tajā pašā laikā eleganci. Vislabāk iederas Dzelhavi, Tavkveri vai Aleksandrouli vīnogu šķirnes sarkanvīni, kas tradicionāli tiek gatavoti Imeretijas un Racha-Lechkumi reģionos.
Cūkgaļai piemērots gan baltvīns, gan sarkanvīns. Ja izvēlaties baltvīnu, laba izvēle ir Rkatsiteli šķirnes vīns, kas gatavots kvevros Kahetijas reģionā, jo tam ir spēcīga struktūra, kas spēs stāties pretī cūkgaļai. Ja sarkanvīnu, tad labākā izvēle būs Saperavi, kas gatavots ar t.s. eiropiešu metodi bez ozolkoka klātbūtnes.
Jēra un liellopa gaļa pieprasa spēcīgu un aromātisku vīnu, vismaz jēra gaļas gadījumā noteikti. Te nu pilnīgi noteikti jāizbauda tradicionālais gruzīnu vīna stils – Saperavi, kas gatavots kvevros Kahetijas reģionā.
Ja nu kāds tiešām grib uzzināt klasisku Gruzijas vīna un ēdiena kombināciju, ar kuru pavisam noteikti nav iespējams nošaut greizi, der likt aiz auss, ka Latvijā tik populārais gruzīnu ēdiens šašliks vislabāk saderēs ar Khvanchkara vai Saperavi vīniem.
Izvēloties vīnu pie kāda no gaļas ēdieniem, nevar piemirst par marinādi, kas izmantota gaļas marinēšanai, jo arī tā var mainīt vīna izvēli. Te der atcerēties pāris vienkāršus ieteikumus: