Kāds ir bijis tavs ceļš līdz šim konkursam?
Es pārstāvēšu Latviju Bocuse d’Or, jo uzvarēju konkursā Latvijas Gada Pavārs 2021. Es teiktu, ka mans ceļš uz to sākās ar pirmajiem konkursiem, jo, piedaloties tajos, tu krāj sev nenovērtējamu pieredzi. Katru reizi centies būt labāks un pārspēt pats sevi.
Vai ir jau zināms, kādi būs uzdevumi?
Uzdevumi vēl nav zināmi, bet domāju, ka tie tiks izziņoti jau pavisam drīz. Šobrīd ir jāfokusējas ietrenēt ēdiena noformēšanu. Gatavošanās konkursam sākas ar ideju par to, ko gatavosi. Tad pasūti produktus, notiek detalizēta produktu svēršana, un tad jau tu dodies virtuvē un gatavo. Ar katru treniņu saproti, kas jāuzlabo, vai ir jāņem kādas lietas nost vai garšai vēl jāpieliek klāt. Tad, kad tas viss ir izdarīts, sākas intensīvi treniņi uz laiku, lai iekļautos 5 stundās 30 minūtēs.
Kādas ir tavas intereses ārpus ēst gatavošanas?
Kad neatrodos restorāna virtuvē, esmu mājās un pavadu laiku ar ģimeni. Spēlējos ar dēlu Paulu - viņam tagad ir četri gadi. Kad vēl ir laiks, dodos uz trenažieru zāli un spēlēju basketbolu. Basketbols ir bijis liela manas dzīves daļa, tagad to joprojām turpinu spēlēt, bet nu vairs tikai amatieru līmenī.
Kā tev šķiet – ēst gatavošana ir talants vai prasme, ko viegli iemācīties?
Ēst gatavošana ir gan talants, gan mācīšanās. Protams, ir cilvēki, kam gatavošana labi padodas uzreiz, un, papildus mācoties, viņi tikai uzlabo savas iemaņas. Bet ir arī tādi, kam visu ceļu uz pavārmākslas virsotnēm ir bijis daudz jāmācās, nav bijis viegli, bet beigās tomēr viss ir izdevies.