Balta virtuves interjera plusi un mīnusi

Kā padarīt praktiskāku?
Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: mama_mia/Shutterstock.com

Baltas virtuves mēbeles vizuāli paplašina telpu, viegli saplūst ar citiem interjera toņiem un iederas dažādos stilos, sākot no minimālisma līdz klasikai. Bet līdzās ieguvumiem ir arī trūkumi. Balta krāsa prasa nemitīgas rūpes.

Ieguvumi

Telpas "paplašināšana"

Baltas virtuves mēbeles ir ļoti piemērotas mazām virtuvēm. Tās piešķir interjeram gaisīgumu, vieglumu, padara telpas gaišākas. Tam visam pateicoties rodas sajūta, ka telpa ir plašāka nekā patiesā kvadratūra.

Piemērota jebkuram interjeram

Balta krāsa tiek izmantota dažādu stilu interjeros: Provansas, Skandināvijas, minimālisma, neoklasicisma, u. c. Tāpēc baltas virtuves komplekts ir universāls risinājums. Atkarībā no fasādēm un furnitūras tas kļūst askētisks vai mājīgs, klasisks vai moderns.

Atvieglo aprīkojuma, tekstilizstrādājumu, apdares izvēli

Balts labi sader ar visu. To ir viegli ievietot virtuvē ar ziliem, zaļiem vai dzelteniem akcentiem, pelēkām vai smilškrāsas sienām, melnu vai sarkanu virtuves tehniku. Tas palīdz arī ietaupīt: lētākas ierīces un piederumi (ar nosacījumu, ka gaumīgi) uz balta fona izskatās tikpat organiski kā dizaineru.

Padara rosīšanos un ēšanu patīkamu

Pārtika uz gaiša fona izskatās ļoti eleganti, tāpēc ir patīkami gatavot un ēst gaišā virtuvē.

Foto: Andrea Davis/Unsplash.com

Trūkumi

Nemitīga kopšana

Katrs piliens ir redzams uz baltajām fasādēm. Ja uz virsmām izlej vīnu vai tomātu sulu un atstāj uz stundu vai divām, var palikt traips. Tāpēc katru reizi, kad kaut kas tiek pagatavots baltā virtuvē, virsmas ir tūlīt jānoslauka.

Taisnības labad jāsaka, ka netīrumi ir redzami arī uz citas krāsas fasādēm, bet lielākā atšķirība ir tā, ka traipi uz citām krāsām tik izteikti "neieēdas".

Baltais kļūst dzeltens

Ja ražošanā izmantoti nekvalitatīvi materiāli, no saules gaismas un citiem apstākļiem laika gaitā fasādes kļūst dzeltenas. Skapīši būs jāpārkrāso vai jāmaina.

Nav vairs nekas jauns

Balta krāsa bieži tiek izmantota virtuvēs. Piemēram, pēdējos 2-3 gadus populāra ir koka fasāžu kombinācija ar spīdīgi baltām fasādēm. Populāras virtuves ar paneļu un gludām fasādēm, matētas un spīdīgas, ar rokturiem un stumšanas mehānismiem. Sociālie mediji un žurnāli ir pilni ar baltām virtuvēm. Tāpēc, ja vēlies kaut ko neparastu, atšķirīgu, tad šī izvēle vairs tāda nebūs.

Kā padarīt baltu virtuvi praktiskāku?

Izvēlies spīdīgas jeb glancētas fasādes

Liekas, ka matētas fasādes nekļūst tik redzami netīras kā spīdīgas: pirkstu nospiedumi uz tām nav tik labi redzami. Patiesībā ir gluži pretēji. Traipi ātrāk iekļūst matētajā pārklājumā, tāpēc tās ir jānoslauka, tiklīdz nosmērētas. Par glancētajām ir vieglāk rūpēties.

Uzstādi rokturus

Virtuves iekārtas ar stumšanas mehānismiem izskatās stilīgi, taču tam ir trūkums: katru reizi, nospiežot durvis, uz tām tiek atstāti nospiedumi. Izskatās nesakopti. Tāpēc labāk izvēlēties rokturus - tie palīdz uzturēt fasādes tīras.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu