Gvakamole ir krēmīga uzkodu mērce, ko mēdzam dēvēt par dipu. Tās saknes meklējamas Meksikā, bet nu to bauda visā pasaulē un recepšu arī ir neskaitāmi daudz, pielāgotas dažādiem ēdieniem un gaumēm. Kā to gatavo slavenie britu pavāri?
Meksikāņu lepnums - gvakamole Džeimija Olivera un Gordona Remzija izpildījumā
Džeimijs Olivers izmanto ķiršu tomātus un sarkanos čili, lai gvakamoli "sapurinātu".
Papildus dažām pikantām sastāvdaļām britu slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers izmanto sarkano sīpolu, saišķīti svaiga koriandra un laima sulu. Viņš arī pievieno karoti olīveļļas, lai viss kļūtu vēl krēmīgāks un vienotāks.
Sastāvdaļas Olivera gvakamolei:
- 1/2 neliela sarkanā sīpola
- 1-2 svaigi čili
- 3 avokado
- 1 buntīte koriandra
- 6 ķiršu tomāti
- 2 laimi
- augstākā labuma olīveļļa
- jūras sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana: sīki sakapā nomizotu sīpolu un čili, kurš attīrīts no sēklām. Pārgriež avokado uz pusēm, izņem kauliņu un mīkstumu liek bļodā vai uz dēlīša un ar nazi visu smalcina. Pievieno sasmalcinātas koriandra lapas un smalki sagrieztus tomātus. Piespiež laima sulu, pielej 1 ēdamkaroti olīveļļas, pieber sāli, piparus, samaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, papildina ar laima sulu vai vēl garšvielām.
Gordons Remzijs izlaiž koriandru un sarkano sīpolu un izvēlas šalotes, zaļo čili un tomātu.
Gordons Remzijs savai gvakamolei sarkano sīpolu vietā izmanto šalotes un zaļo, nevis sarkano čili. Izņemot šīs sastāvdaļas, viņa recepte ir samērā vienkārša. Lai to pabeigtu, šefpavārs izmanto divus nogatavojušos avokado, plūmju tomātu un laima sulu.
Sastāvdaļas Remzija gvakamolei:
- 2 nogatavojušies avokado
- 1 plūmju tomāts
- 1 šalote
- 1 vidējs zaļais čili
- 1 laima sula
Pagatavošana: Avokado liek bļodā, pievieno laimu, sasmalcinātu šaloti, zaļo čili piparu, mazos gabaliņos sagrieztu plūmju tomātu. Pieber sāli, piparus un samaisa.
Piedāvājam tev vēl dažas receptes iedvesmai, lai izdodas atrast to, kas tev garšo vislabāk: