Iespaidīgs guvums: sēņošanas sacensībās uzvarētāji salasa 61 kg sēņu (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Auhustsinovich/Shutterstock.com

Ogres novada Tomes pagasta mežos jau 16. gadu tikās tematiski tērptas komandas, lai ar groziem un nazīšiem bristu pakaļ pēc iespējas lielākam sēņu guvumam kārtīgās sēņošanas sacensībās, vēsta ReTV.

Sēņošanas sacensības? Jā, jau 16 reizes tās aizvadītas Ogres novada Tomes pagastā, un šogad sacensībās ticies rekordliels komandu skaits - 31.

Pasākuma organizatori skaidro, ka daudziem šīs sacensības ir kā tradīcija visai ģimenei. “Mums ļoti patīk sēņot, mums ļoti patīk sacensības. Kāpēc neapvienot lietderīgo ar patīkamo?” saka Inga, Simona un Nauris, sēņu čempionāta dalībnieki no Birzgales.

Kā jau sacensībās, neiztikt bez noteikumiem, un tādi ir arī šajās:

sēņošanai paredzētais laiks ir pusotra stunda, kuras laikā jācenšas salasīt pēc iespējas vairāk konkrētu sēņu:  baravikas, bekas, gailenes, podiņus un rudmieses. Grozos neliek arī tārpainas sēnes.

Aizstāvēt divus gadus pēc kārtas iegūto čempionu titulu ieradies bija arī aizkrauklietis Mārtiņš: “Mums viss ir izdomāts, sava stratēģija. To nedrīkst atklāt. Mēs zinām, kur jāiet. Mēs izdomājam, kur katrs ies, un tad viss notiek.” 

Šī gada uzvarētāju komandas guvums - 61 kilograms. Iespaidīgs daudzums, ņemot vērā laiku, kas atvēlēts sēņošanai.

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu