Gaisīgā "Pavlova" — kūka, kas piestāv vasarai: 8 recepšu variācijas

FOTO: Shutterstock

Mūsdienās gaisīgo "Pavlovu" cep daudzās valstīs, un nu jau arī mēs to esam iecienījuši, jo īpaši vasaras sezonā, kad bagātīgi to apberam ar sezonālajām ogām, kas brīnišķīgi kontrastē ar kraukšķīgo bezē un maigo krēmu. Top gan lielas tortes, gan mazas kūciņas, tas nu pēc katra paša ieskatiem, jo garšo izcili visos veidos.

Gatavojot "Pavlovu", precizitāte ir panākumu atslēga: jābūt precīzam sastāvdaļu proporcijās, bet jo īpaši jāievēro pareiza cepšanas temperatūra. Krāsns ir jāsakarsē līdz 160 grādiem, bet brīdī, kad kūka krāsnī, temperatūra tūlīt jāsamazina līdz 110 grādiem. Kad kūka cepusies receptē norādīto laiku, to atstāj atdzist krāsnī ar nedaudz pavērtām durtiņām. Taisnības labad jāsaka, ka arī šīs temperatūras prasmīgākās saimnieces mēdz koriģēt pēc saviem ieskatiem un rezultāts tāpat izdodas lielisks. Recepšu ir daudz un tās ir dažādas, atliek tikai atrast savu īsto un mesties garšu piedzīvojumā.

Uz augšu
Back