Lūk, piecas biežāk pieļautās kļūdas, kas var kaitēt grieķu salātu labajai garšai un kārdinošajam izskatam.
Kļūda Nr.1 - pārlieku miltaini tomāti
Ja vēlies, lai grieķu salāti garšotu patiešām izcili, izvēlies pareizos tomātus. Tie nedrīkst būt ne pārgatavojušies – pārāk mīksti, jo tad salāti būs ūdeņaini, ne arī pārlieku miltaini, jo tad salātiem trūks sulīguma un svaiguma. Ideālā variantā tomātiem ir jābūt aromātiskiem un sulīgiem, ar stingru, gaļīgu mīkstumu.
Kļūda Nr.2 - nepareiza siera griešanas tehnika
Fetas siers nereti pielīp pie naža un sadalās nevienādos gabalos. Lai to novērstu, uzglabā sieru ledusskapī, izņemot un atverot iepakojumu tikai brīdi pirms sieru pievieno salātiem. Auksta feta būs daudz vieglāk sagriežama. Veiksies vēl raitāk, ja griežot nazi ik pa laikam paturēsi zem silta ūdens strūklas. Lai fetas sieru sagrieztu tiešām nevainojamās plāksnēs, liec lietā izturīgu kulinārijas diegu.
Kļūda Nr.3 - īpašas mērces gatavošana
Gatavojot grieķu salātus, aizmirsti par vārdu “mērce”, jo šiem salātiem to gluži vienkārši nav paredzēts pievienot. Noslēpums ir izcilas kvalitātes augstākā labuma olīveļļa, ko pirms pasniegšanas pārslaka salātiem, šķipsna jūras sāls, svaigi malti melnie pipari un šķipsna kaltēta vai svaiga oregano.