Izcili grieķu salāti: 5 biežākās kļūdas, ko pieļaujam, tos gatavojot

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Shutterstock

Vasaras pilnbriedā, kad pieejami aromātiski pašmāju tomāti, kraukšķīgi gurķīši, sulīga paprika un reibinoši smaržīgi zaļumi, ir īstais laiks pagatavot grieķu salātus. Ķeroties klāt šim darbiņam, svarīgākais ir nepārcensties. Šis ēdiens tiešām ir tik vienkāršs, ka to varētu pagatavot pat bērnudārznieks, tomēr ir pāris kļūdu, no kurām būtu ieteicams izvairīties, lai nesabojātu salātu izcilo garšu.

Lūk, piecas biežāk pieļautās kļūdas, kas var kaitēt grieķu salātu labajai garšai un kārdinošajam izskatam.

Kļūda Nr.1 - pārlieku miltaini tomāti

Ja vēlies, lai grieķu salāti garšotu patiešām izcili, izvēlies pareizos tomātus. Tie nedrīkst būt ne pārgatavojušies – pārāk mīksti, jo tad salāti būs ūdeņaini, ne arī pārlieku miltaini, jo tad salātiem trūks sulīguma un svaiguma. Ideālā variantā tomātiem ir jābūt aromātiskiem un sulīgiem, ar stingru, gaļīgu mīkstumu.

Kļūda Nr.2 - nepareiza siera griešanas tehnika

Fetas siers nereti pielīp pie naža un sadalās nevienādos gabalos. Lai to novērstu, uzglabā sieru ledusskapī, izņemot un atverot iepakojumu tikai brīdi pirms sieru pievieno salātiem. Auksta feta būs daudz vieglāk sagriežama. Veiksies vēl raitāk, ja griežot nazi ik pa laikam paturēsi zem silta ūdens strūklas. Lai fetas sieru sagrieztu tiešām nevainojamās plāksnēs, liec lietā izturīgu kulinārijas diegu.

Kļūda Nr.3 - īpašas mērces gatavošana

Gatavojot grieķu salātus, aizmirsti par vārdu “mērce”, jo šiem salātiem to gluži vienkārši nav paredzēts pievienot. Noslēpums ir izcilas kvalitātes augstākā labuma olīveļļa, ko pirms pasniegšanas pārslaka salātiem, šķipsna jūras sāls, svaigi malti melnie pipari un šķipsna kaltēta vai svaiga oregano.

Kļūda Nr.4 – olīvas “uz akciju”

Ja vēlies baudīt autentisku garšu, tā vietā, lai izvēlētos lētākās olīvas, kas tuvējā bodē pieejamas “uz akciju”, nepažēlo kādu lieku eiro, lai grieķu salātiem izvēlētos izcilās Kalamata olīvas vai citas labas kvalitātes olīvas, kas baudījušas Grieķijas saulīti. Atšķirība ir, turklāt ievērojama!

Zaļās vai melnās? Ar kauliņiem vai bez? Tas jau ir gaumes jautājums. Tomēr, ja pievieno olīvas ar kauliņiem, iepriekš neaizmirsti pabrīdināt par to ēdājus. Savukārt, ja salātus ēdīs arī mazāki bērni, labāk tomēr izvēlies jau iepriekš atkaulotas olīvas.

Kļūda Nr.5 – salātu maisīšana

Biežākā kļūda, kas nereti tiek pieļauta, gatavojot grieķu salātus, ir salātu samaisīšana pirms pasniegšanas. Šādi rodas situācija, kad pārlieku sīki sagrieztie fetas kubiņi, sajaukti ar pārējām sastāvdaļām, veicina to atsulošanos un neatgriezeniski sabojā salātu apetītlīgo izskatu. Lai izvairītos no šādas problēmas, bļodā sajauc visas svaigās sastāvdaļas, bet fetas sieru, olīveļļu, sāli un oregano pasniedz atsevišķi, lai katrs ēdājs savā šķīvī varētu šīs piedevas pievienot salātiem tieši pirms ēšanas.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu