Milzu karbonādes, gigantiski burgeri, "fish and chips" kalni: 6 izaicinājumi Latvijā, kuri ir pa spēkam tikai retajam (6)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Publicitātes foto/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

Pieēst pilnu vēderu un nemaksāt ne nieka - tas izklausās pārāk labi, lai būtu ticami. Bet, tici vai ne, mums Latvijā izdevās atrast vairākas ēstuves, kur iespējams mieloties ar gigantiskām karbonādēm, milzu burgeriem un citiem labumiem par baltu velti. Tiesa gan, ir jāievēro pāris nosacījumi, piemēram, jāpieveic grandioza izmēra porcija noteiktā laika limitā. Kā tu domā, vai tev tas būtu pa spēkam?

Straupes kafejnīcas “Bērzi” gigantiskās karbonādes

Adrese: Kafe “Bērzi”, Straupe.

“Facebook” lapa šeit.

Plašāk izskanējušais izaicinājums, neapšaubāmi, ir Straupes kafejnīcas “Bērzi” milzu karbonāde, kura 2018. gada oktobrī ne pa jokam sašūmēja sociālos tīklus. Piedāvājums bija ļoti vilinošs - pieveicot teju trīskilogramīgo porciju 30 minūtēs, par to nav jāmaksā.

“Izaicinājuma” komplektā ietilpst puskilograms gaļas, kas ir pagatavota pēc klasiskās karbonādes receptes, pāris tomāti, 200-300 grami siera, pāris kilogrami kartupeļu un trīs veidu salāti ar zaļumu vai kādu citu dienas mērci." Porcijas svars ir ap trīs kilogramiem.

Karbonāžu cienītāju reakcija bija zibenīga. Pirmais veiksminieks pievarēja izaicinājumu jau trīs dienas pēc akcijas izsludināšanas. “Bērzu” saimnieki teic, ka šobrīd milzīgo karbonādes porciju ir izdevies pieveikt jau vairāk nekā 60 ēdājiem, starp kuriem ir arī viena daiļā dzimuma pārstāve. Ātrākais ēdājs bijis igaunis, paveicot šo varoņdarbu 16 minūtēs, bet arī vairākiem pašmāju bāleliņiem rezultāts ir bijis līdzīgs.

Foto: Publicitātes foto

Krīze ieviesusi savas korekcijas. Kaut gan "Bērzu" ēdienkartē joprojām ir pieejams arī "izaicinājuma" komplekts, bet šobrīd tikai līdzņemšanai vai noēšanai uz vietas bez laika limita un iespējas nemaksāt. "Porcija ir liela, un ne visi spēj to apēst vienā piegājienā – mums klienti pat raksta, ka ar vienu "izaicinājumu" paēdusi visa ģimene."

Skumt nav vērts! Izrādās, “Bērzu” karbonādes nebūt nav vienīgais izaicinājums Latvijas ēstuvēs. Veicot nelielu izpēti, atklājām vēl piecus izaicinājumus, kas joprojām ir spēkā un būs pa zobam tikai visrūdītākajiem ēstmīļiem.

Vecrīgas folkkluba “Ala” divsprīžu karbonāde

Kafejnīcas “Tērbata 56” grandiozā karbonāde “Gulivers”

Alojas kafejnīcas “Porto di Mare” “Mega” karbonāde

Purvciema krodziņa “Vecais Pēteris” XXL burgeri

Piņķu autleta restorāna “Siļķītes un dillītes” grandiozā “fish and chips” porcija

Komentāri (6)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu