Ieilgušas paģiras: 7 iemesli, kāpēc tā notiek (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: NinaMalyna/Shutterstock.com

Droši vien pasaulē būtu grūti atrast cilvēku, kurš lieto alkoholu, bet nezinātu, kas ir paģiras. Kāpēc tās rodas, kāpēc mēdz ieilgt un kā cīnīties?

Visbiežāk ar nepatīkamām sajūtām jācīnās ir naktī un nākamajā rītā pēc alkohola lietošanas, bet tas var ievilkties dienu vai pat ilgāk (kas liek domāt, ka ķermenim nav vairs 18 gadu un tas nedarbojas tik labi kā agrāk). Paģiru būtība joprojām nav labi izprotama. Viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka aknām ir vajadzīgs laiks, lai alkoholu izvadītu no ķermeņa, vēsta portāls "Cosmopolitan".

Ja patērēts pārāk daudz alkohola vai ir problēmas ar aknām, toksisko produktu sadalīšanās notiek lēni, parādās paģiras. Šā stāvokļa smagums ir atkarīgs no alkohola daudzuma, bet ietekmē arī citi faktori.

Ūdens trūkums

Alkohols no ķermeņa izvada ūdeni, tostarp vemšanas un caurejas dēļ tiem, kuri nav aprēķinājuši devu. Ūdens trūkums palēnina alkohola izvadīšanu no ķermeņa. Tāpēc, lietojot apreibinošus dzērienus un jau izjūtot paģiras, ir vienmēr jāatceras par papildu ūdens uzņemšanu.

Slikts miegs

Reibuma stāvoklī miegs parasti nav pārāk labs. Jo vairāk tiek izdzerts, jo sliktāk guli - un sliktāk jūties no rīta (vai pat vēl nākamajā dienā).

Tumšais alkohols

Aromatizatori un spirta fermentācijas blakusprodukti noved pie smagākām paģirām. Izvairies no tumšiem liķieriem, ruma un brendija un samazini sarkanvīna patēriņu. Identiskā daudzumā degvīns un džins nedod šādu efektu.

Vecums

Ar gadiem šūnas arī noveco un tām nepieciešams vairāk laika alkohola izvadīšanai tik efektīvi kā iepriekš. Nedomā, ka 35 gadu vecumā vari būt ar tikpat niecīgām sekām kā 20 gadu vecumā!

Neapzināta jutība

Daži cilvēki ir paaugstināti jutīgi pret noteiktām vielām un par to paši pat nenojauš. Piemēram, raugs, cukurs, sulfīti. Tas var saasināt paģiras un pat izraisīt alkohola nepanesību.

Tukšs vēders

Alkohola lietošana bez uzkodām palielina paģiru iespējamību un to blakusparādības. Turklāt alkohols var paaugstināt cukura līmeni asinīs. Atcerieties - ja plānojas kādas glāzes pacelšana, paēd pirms tam vai uzkod starp dzērieniem.

Veselības stāvoklis

Ir jāapzinās, ka nekādus grādīgos dzērienus nevajadzētu lietot, ja ir jebkādas problēmas ar veselību. Ja tas tomēr darīts, tad pastāv risks gan tam, ka veselības problēmas saasināsies, gan tam, ka paģiras var mocīt pamatīgi un ne tikai vienu dienu, bet vairākas un ļoti smagi.

Atgādinām, ka alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai un tā patērēšana atļauta tikai personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu!

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu